Taktiske Mourinho ønsket å komme til Norge: – Han har styrt mye

Wayne Rooney, Paul Pogba og David de Gea kommer til Oslo i juli. Det var blant annet José Mourinho en pådriver for.

Publisert:

TIL OSLO: José Mourinho tar med seg stjernene i United til Norge den 30. juli. Foto: DARREN STAPLES

  • Halvor Ekeland
Denne artikkelen er over tre år gammel

– Det kunne ikke blitt bedre. Vi lette etter en motstander. Vi tenkte egentlig at vi skulle reise utenlands, men nå kom dette rekendes på en fjøl isteden. Da kunne vi ikke si nei, sier Vålerenga-trener Ronny Deila.

Som et ledd i sesongoppkjøringen skal Manchester United komme til Ullevaal for en treningskamp mot Vålerenga.

Det bekreftet klubbene på en pressekonferanse på Ullevaal stadion onsdag.

Les også

Premier League-spiller utestengt i 18 måneder for gambling

– Perfekt fra en managers ståsted

Kampen spilles på Ullevaal stadion den 30. juli. I ukene før skal den engelske storklubben på turné i USA. Deretter var det sjefen selv, José Mourinho, som ønsket å komme til Norge.

– Mourinho selv har vært inne og styrt mye av dette her. Det er tydeligvis hans ønske også. Han har vært med å styre hele sesongoppkjøringen, selvsagt sammen med mange andre, men da falt det på å komme til Oslo og møte Vålerenga, forklarer tidligere United-spiler, og nå ambassadør for klubben, Ronny Johnsen, og legger til:

– Jeg vet han har vært inne og styrt mye av oppkjøringen. Blant annet skal de bo på ett sted i USA, og fly til de forskjellige byene, istedenfor å fly fra sted til sted. Det gjør det mye enklere for spillerne. Det også har han vært inne og styrt. Jeg skjønner det godt, man ønsker å være så godt som mulig forberedt.

GLISTE: Ronny x2 (Deila og Johnsen) kunne glise etter at det ble klart at selvesete Manchester United kommer til Norge til sommeren. Foto: Terje Pedersen/ NTB scanpix

Johnsen var på pressekonferansen som representant for United. Han mener viktigheten av sesongoppkjøringen gjør at de røde ikke kommer til å ta lett på kampen.

– Det er så nære sesongstart. Spillerne kjemper om en plass på laget. Det blir viktig å vise seg frem, det er en stor stall. Spillerne må ta de sjansene de får, hvis ikke kan det fort bli benken. Temperatur og baneforhold ligger til rette for at det skal bli en bra kamp. Sett fra en spiller og en managers ståsted er det helt perfekt, forklarer Johnsen.

Les også

Tallknuserne har regnet ut hvordan Premier League ender: Manchester United havner utenfor topp fire

Les også

Tidligere Premier League-profil klar for nivå to i Norge

Tror de beste spillerne kommer

For Vålerenga har det naturlig nok vært jobbet med å få på plass en slik kamp, men det er først og fremst firmaet ProUnite som har stått for planleggingen av kampen. Vålerenga fikk rett og slett en forespørsel på om de ønsket å stille til kamp.

– Fordi vi skal flytte til ny stadion i år, og har veldig mange prosjekter knyttet til det, så har ikke vi planlagt et eget arrangement av denne typen i år. Men så kom forespørsel fra ProUnite på om vi ville stille som motstanderlag. Vi hadde gode diskusjoner underveis og landet på at det passet perfekt, sier daglig leder i Vålerenga Fotball, Erik Espeseth.

– Har dere rett og slett blitt utfordret av Manchester United?

– Det er å ta i at vi er blitt utfordret. Vi er ikke utfordret av United, men ProUnite har spurt om vi vil spille mot dem. Det er riktigere måte å si det på, smiler Espeseth.

Daglig leder i ProUnite, Sjur Mørk, forklarer hvorfor United valgte Norge slik:

– Norge og Vålerenga har et godt rykte i England etter å ha spilt mot både United og Liverpool. Etter en turne i USA er det veldig greit med Norge. Det er kort vei, sikkerheten er på plass, det er kjent mat også videre, sier Anfinsen.

På pressekonferansen ble det også lovet at man skulle ha et opplegg rundt kampdagen.

Men rosinen i pølsen blir selvsagt kampen mot et av verdens beste lag for Vålerenga. Sannsynligvis blir troppen også stjernespekket.

– De hadde ikke kommet hit hvis de ikke stiller med de beste spillerne. Det regner jeg med ligger i kontrakten, at de stiller med gode spillere, sier Ronny Deila.

Billettsalget starter 10. mai. Billettene kommer til å koste fra 400 til 945 kroner.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Manchester United
  2. Premier League
  3. Vålerenga Fotball