Vålerenga-Mo 4-1

Grindheim mener at spillerne som allerede er i klubben, må finne veien ut av eliteserieuføret selv.

— Det blir feil å gå ut og si at vi trenger nye spillere, for vi har den samme stallen som vi hadde i fjor høst og i vinter, og da vant vi alt. Stallen skal ikke være problemet. Vi må bare få ut det som bor i den, sa midtbanespilleren til Aftenposten etter 4-1 i cupens 3. NM-runde over Mo i går.

— Betyr det at du ikke vil forsterke laget?

— Enhver storklubb vil alltid ha kjempespillere som kan heve laget, svarte sliteren diplomatisk.

Grindheim scoret sitt første mål for året, men så mye mer fant han ikke å rope hurra for.

— Vi gjorde ikke mer enn vi måtte, innrømmet han.

Hadde kontroll.

En middelhavsfarer fra 2. divisjon skal bare ikke utgjøre en potensiell snubletråd for Vålerenga fra eliteserien.

Forskjellen skal være for stor, og stort sett var den da også det, selv om Robert Bjørknes' lange innkast var et evig uromoment, og Tim Kristian Nerdal headet over på blank kasse etter bare et kvarters spill.

Det holder å kaste et blikk på tabellen, så ser man hvor Vålerengas aller største problem ligger:

Laget har scoret åtte mål på 1080 eliteserieminutter, og etter lørdagens hjemmekamp mot formsterke Viking bør trener Petter Myhre bruke ferien godt (om den ikke blir permanent).

4-4-2-Myhre kan for eksempel vurdere om det er en idé å prøve ut 4-3-3, med Jan-Derek Sørensen på høyrekanten, Rune Lange som midtspiss og Daniel Fredheim Holm på venstresiden.

Kom tilbake.

Han kan også gruble litt over hvorfor det virker så fryktelig vanskelig for Vålerenga-spillerne å flytte føttene sine. I går gikk det altfor lenge i sirupstempo. Merkelig, spesielt siden det ikke er mange ukene siden laget nesten gikk på en kjempesmell mot Mos avdelingskollega Mjøndalen i cupens 2. runde.

Men til slutt, midtveis i 1. omgang, løsnet det endelig. Kampen ble en god opplevelse for lovende Alexander Mathisen. Han har ventet på mye spilletid, og i går fikk han æren å score VIFs første mål, da han headet inn et fint innlegg fra Sebastian Mila.

Da Morten Berre banket på plass 2-0 to minutter etter pause, virket saken grei og avansementet sikret.

Utrolig nok fikk Mo slippe inn i kampen igjen. Evalueringen av markeringen da Morten Hagh headet inn 1-2 på corner etter 54 minutter blir trolig knallhard.

Olsen måtte inn.

Men askeladdene hadde ikke så mye mer å by på. De virket frustrerte, og taklet til tider stygt. Da Bjørn Audun Risøy, som Christian Grindheim konsekvent omtalte som "tullingen", ble utvist og treneren Thor André Olsen måtte steppe inn i målet fordi keeper Juho Vahla skadet seg stygt (kutt), var mikro-cupeventyret over.

Olsen reiste hjem med én eventyrlig redning i bagasjen, men ble overlistet to ganger i løpet av de siste ti - av Grindheim og Morten Berre.

PS! I semifinalen i 1980 samlet VIF-Mo (2-0) 20615 tilskuere på Bislett. I går kveld var det 1960 tilskuere på Ullevaal.