Åge Hareide ber spillerne brette opp ermene til møtet med Haugesund.

— Nå skal vi gjennomføre to gode treninger lørdag og søndag, og så skal vi opp til Haugesund og slåss, sier Hareide til Aftenbladet.no.

Mandagens kamp blir alt annet enn enkel for Hareides mannskap. Viking ligger sist på tabellen og møter et knallsterkt hjemmelag i Haugesund. I forrige serierunde feide de Molde av banen og vant hele 5-0 på Haugesund stadion. Hareide er klar på at Viking-spillerne må gå i krigen for å ha en mulighet i Haugesund.

- Vi må være flinke i duellspillet i kamp, ikke bare på trening. Haugesund er et lag som duellerer og løper noe enormt. Det samme må vi få fram, sier Hareide.

Under fredagens trening deltok ikke Tommy Knarvik, og han blir heller ikke med i troppen som reiser til Haugesund. Fra før er Tomasz Sokolwski og Patrik Ingelsten langtidsskadet. Førstnevnte er imidlertid i bedring, og håper delvis å delta på fellestreningene innen kort tid.

Birkir Bjarnason blir heller ikke å se i Haugesund. Han er for tiden opptatt med U21-EM i Danmark, og må derfor stå over minimum de to neste Viking-kampene.

Viking stiller trolig slik: (4-3-3): Rune Almenning Jarstein – Håkon Skogseid, Johan Lædre Bjørdal, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen – Vidar Nisja, André Danielsen, Erik Nevland – Yann-Erik de Lanlay, Bengt Sæternes, Valon Berisha.