— Vikings medaljesjanser er gode. Tabellen har ikke helt satt seg ennå, og jeg ser svakheter hos både Odd, Stabæk og Sogndal, sier Bryne-treneren.

Mange kort

— Odd har begynt å avgi poeng hjemme, har solgt Jan Gunnar Solli og har ikke så veldig bred tropp. Stabæk har mistet Christian Wilhelmssons offensive kraft, og en kunne se hvor svekket de var mot Viking. Sogndal sliter med forferdelig mange kort, og kan nesten ikke stille samme lag resten av høstsesongen, sier Bryne-treneren.

— Hva med Bodø/Glimt på andreplass?

— Glimt har fått en skikkelig fin flyt. Det virker som de gjorde seg ferdige med skadene før sesongstart, og jeg tror de vil være med i tetstriden helt inn, sier Almqvist.

- Ikke tre sjikt

Han sier de lagene som nå har 20 poeng (Bryne har 16) kan føle seg sikre på at de ikke rykker ned. Men han er ikke med på at det allerede etter halvspilt serie har dannet seg tre sjikt på tabellen, med Rosenborg på topp, fem lag som kjemper om sølv og bronse, og åtte lag som kjemper mot nedrykk.

— Det er for tidlig å se det slik. Lag som Lillestrøm, Molde og Brann kan mobilisere, og bykse opp på tabellen. Vi har jo også bare fire poeng opp til 6. plassen, minner Bryne-treneren om.

Han ser fram til søndagens lokaloppgjør mot Viking, og sier laget ikke kan slippe seg mye nedpå før det blir straffet.

— Mot Aalesund var prestasjonen for dårlig de siste 65 minuttene, men vi vant likevel. Mot Viking kan vi ikke regne med å ha en så lang, dårlig periode uten baklengsmål, sier Almqvist.