KAISERSLAUTERN: 17-åringen som spiller for TILs reservelag var denne uken på prøvespill for den tyske 2. Bundesligaklubben.

TIL 2-trener Lars Petter Andressen kan fortelle om et vellykket treningsopphold.

– Det var et fint opphold. Kaiserslautern er en veldig profesjonell klubb med supert treningsanlegg og mye ressurser. Brian fikk prøve seg på både U23 og U19-nivå og klarte seg fint han. Han har alt i alt gjort et veldig positivt inntrykk, sier Lars Petter Andressen til iTromsø.

Vinn-vinn-situasjon

Andressen mener TIL ikke nødvendigvis bør stresse med å lande en proffkontrakt med Stangnes Kjeldsberg, selv om Kaiserslautern kan komme til å forsøke å hente 17-åringen.

– Vi vet ikke helt hva som skjer nå. Brian har det veldig bra her, men det er en utrolig spennende mulighet hvis han skulle få muligheten til å komme dit. Brian er en av mange spennende, unge spillere i klubben og hvis han får muligheten i utlandet er det kun positivt for oss og han. At vi får store talenter til store klubber i utlandet, som Ulrik (Yttergård Jenssen) til Lyon er en vinn-vinn-situasjon for alle parter, sier Andressen og utdyper.

– Brian er fra Nord-Norge og kommer helt sikkert tilbake en dag hvis han reiser ut nå.

Internasjonale turneringer

Allerede første dag ble han kastet rett til ulvene da han spilte 60 minutter for juniorlaget i en kamp mo et delstatslag fra USA.

– Han kom godt fra det og fikk vist en del ting med ball, men han var litt sliten etter en lang reise. Ellers var han med på treninger og gjorde en del fysiske tester.

Stangnes Kjeldsberg lander i dag i Tromsø og blir dermed ikke med til Alta for andrelagets bortekamp mot Bossekop.

– Han har reist hele dagen og rakk ikke flyet vi tar til Alta, så derfor valgte vi og ikke ta ham med nå, sier Andressen.

Samtidig ser Andressen for seg flere spennende muligheter for andre unge talenter.

– I løpet av den neste måneden har vi et 98er lag som skal til Kroatia og et 99er lag som skal til Slovenia og spille større internasjonale turneringer. Det er en flott arena å vise seg fram på, sier Andressen.