I morgen spiller AaFK sin andre treningskamp på La Manga mot Start. Harald Aabrekk har vært klar på at laget skal toppes mer i tiden framover.

— Vi begynner å nærme oss en førsteellever, det smalner seg inn nå. Det som er ekstra gledelig, er at det er flere som melder seg på i kampen om en plass og bidrar godt på treningene, sier Aabrekk til smp.no.

Det kan virke som Sten Grytebust, Akeem Latifu, Mikael Dyrestam, Daniel Gretarsson, Aron Thrandarson, Leke James, Henrik Bjørdal og Michael Barrantes ligger godt an seks uker før seriestart.

Generasjonsskifte

— Vi er inne i et slags generasjonsskifte der vi har byttet ut mange rutinerte og fylt på med unge spillere. Vi har mistet halve førsteelleveren fra i fjor med Tollås, Arnefjord, Phillips, Ulvestad og Karnass borte. Totalt sett gikk det åtte spiller ut av troppen og det er mye. Men det er kjekt å slippe til yngre krefter, sier AaFK-treneren.

Etter en svak start på forrige kamp mot Tromsø, kom AaFK bedre med og vant tilslutt 2-0 etter scoringer fra Michael Barrantes og Henrik Bjørdal. I morgen venter Start på La Manga.

— Spillerne klarte å løse det taktiske bildet i kampen etter 12-14 minutter. Jeg er stolt over at det skjedde uten at jeg måtte stå der og skrike. Det gir meg en trygghet på at det er noen utpå der som har vett i skallen, sier Aabrekk og ler.

— Hva er du ute etter i kampen mot Start?

Mer direkte.

— Vi er inne i en fase der angrepstrening og spillestil er viktig. Det er en fase der vi skal lære og da kan det bli en utfordring for spillerne at jeg maser mye. Men vi ønsker å ha et overordnet spillesystem der man ser en klar tanke med noen felles knagger, sier han og legger til.

— Vi tror framtidens fotball blir mer slik vi gjør nå. Det var en lang periode at man var langt inne i possession-fotballen, men i internasjonal fotball har man gått litt bort fra det. Vi prøver å bli mer direkte og ta muligheten når den er der, ikke vente på muligheten.

På gårsdagens formasjonstrening ble følgende lag drillet:

Sten Grytebust - Akeem Latifu, Mikael Dyrestam, Oddbjørn Lie, Daniel Gretarsson - Henrik Bjørdal, Sakari Mattila, Vebjørn Hoff, Aron Thrandarson - Michael Barrantes, Mustafa Abdellaoue.

Det er allerede klart at Leke James står over på grunn av skulderskaden han har hatt i flere uker. Carl Björk er usikker på grunn av litt trøbbel med et kne.