For etter lørdagens overraskende tap skiller det kun to poeng mellom de to erkerivalene i toppen av La Liga. Barcelona har en kamp til gode på hovedstadslaget og vil spasere til topps med det som skal være en oppskriftsmessig seier søndag.

Det var et oppofrende hjemmelag som hadde bestemt seg for å stikke kjepper i hjulene til Real Madrid lørdag. Bortelaget fant aldri nøkkelen til å låse opp Bilbao-forsvaret, mens Bilbao tok vare på en av to gode muligheter som de fikk.

Aduriz-perle

Et aldeles nydelig hodestøt fra Aritz Aduriz var det som skulle til for å senke Real Madrid. Han steg til værs på om lag 14 meter og sendte av gårde et prosjektil fra sitt hode med retning nettet.

Iker Casillas kastet seg lang som han var, men keeperlegenden klarte ikke å nå langt nok opp i krysset. Aduriz' heading ble kampens eneste scoring, og ble dermed tungen på vektskålen i oppgjøret.

Real Madrid-stjernene tok mer og mer over jo lengre kampen ble, men man vinner som kjent ikke kamper på grunn av stort ballinnehav. Karim Benzema hadde store muligheter til å utligne, mens Gareth Bale skjøt i stolpen fra midtbanen da han så at motstanderens keeper var på bærtur.

Men mål ble det ikke og dermed blir Real Madrid stående på 61 poeng på toppen av tabellen. Lørdagens tap var den andre kampen på rad uten seier for Carlo Ancelottis menn, og det femte tapet totalt i serien denne sesongen.

Sevilla-seier i målshow

Deportivo La Coruna trenger sårt poeng for å holde seg unna nedrykksstriden i La Liga, mens Sevilla slåss for å nærme seg kampen om mesterligaspill. Oppgjøret dem imellom tidligere lørdag sendte supporterne ut på en følelsesmessig berg-og-dal-bane.

Hjemmelaget Deportivo tok ledelsen etter 28 minutter, men det tok kun fem minutter før Vitolo utlignet for bortelaget. Like etter pause gjorde samme mann 2-1, før Kévin Gameiro satte inn 3-1 til Sevilla på straffe 25 minutter før slutt.

Da ventet de fleste at dette skulle gå Sevillas vei, men Riera tente et håp for hjemmelaget like etterpå. Det ble slukket sju minutter før slutt da Sidnei scoret selvmålet som ga 2-4. Deportivo nektet imidlertid å gi opp, og et siste håp ble tent da Lucas reduserte til 3-4 på straffe like før slutt. Sevilla klarte å ri av den siste stormen og kunne innkassere tre viktige bortepoeng.

Det betyr at det skiller fire poeng opp til Valencia som innehar den siste mesterligaplassen. For Deportivo betyr tapet at det kun er ett poeng ned til Elche under nedrykksstriden. (©NTB)