Årst tvers

Årst kom ikke innpå mot Italia, men sjansen er betraktelig større for at han får spille mot Sverige onsdag kveld.

— Jeg vet ingen tint, men jeg håper virkelig det. Det begynner å bli lenge siden jeg spilte kamp nå, sier Årst til Bladet Tromsø.

Formasjonstreningen på Råsunda tydet på at Tromsø-spissen ikke får spille fra start. Før treningen visste da ikke noen av spillerne om de skulle spille eller ikke.

— Vi vet ingenting. Vi har ikke fått høre noe, bortsett fra at vi hadde en generell gjennomgang på ei tavle i dag tidlig. Men jeg får håpe jeg får vært med. Du blir ekstra spillesugen når det går for lenge mellom hver kamp. Jeg har i hvert fall samlet overskudd de siste dagene, sier Årst.

Får han komme innpå er sjansen stor for at han gjenforenes med Morten Gamst Pedersen. De herjet sammen i Tromsø i fjor og de spilte én omgang sammen mot Costa Rica i forrige uke.

— Det hadde vært hyggelig. Vi så tendensen allerede mot Costa Rica at vi fant hverandre. Du skal ikke undervurdere det faktum at det er en fordel å kjenne hverandre. Gamt’en er jo ekstra behagelig å spille sammen med når du er spiss. Han slår jo svært gode innlegg, sier Ole Martin Årst.