VINDBJART – ARENDAL 5-3 (1-0)

VENNESLA: Vindbjart ledet 1-0 til pause, men i 2. omgang rant det inn – begge veier. Da sluttsignalet lød sto det 5-3 til venndølene på måltavla.

— For de på tribunen var det nok veldig gøy å se på. Men kampen er jo egentlig punktert på stillingen 4-1. Vi gjorde det altfor spennende. Jeg føler vi er et mye bedre lag enn dem, sier tremålsscorer Øyvind Gausdal.

Og det var nettopp han som åpnet scoringsshowet etter 24 minutter. Et strålende innlegg av Daniel Aase ble headet i nettet fra Gausdal.

Sju mål i 2. omgang

Samme mann var på plass like etter pause. Alexander Jones spilte gjennom til Joachim Eriksen på høyresiden. Sistnevnte sentret de berømte 45 gradene ut i feltet. Der sto Gausdal og ventet, og satte inn sitt og lagets andre for dagen.

Så kom Arendal mer med i kampen, og rett etter timen var passert satt utligningen. Felix Johansson kom så å si alene med Vindbjarts debutant Benjamin Boujar, og satte ballen i nærmeste hjørne.

Deretter tok Vindbjart over, og scoret to mål de neste ti minuttene. Først var det dagens prestasjon. Daniel Aase, venndølenes eminente teknikker, chippet ballen med kirurgisk presisjon fra 16 meter og over Arendal-keeperen.

Like etter var Preben Skeie på farten. Indreløperen fikk skyte fra ti meter. Ballen hadde vel i utgangspunktet gått utenfor, men gikk via en Arendal-forsvarer og i lengste hjørne.

Ny spenning

Da virket det som at de tre poengene var sikret, men i løpet av to minutter, mot slutten av kampen, var Vindbjarts ledelse redusert til 4-3. Først var Petar Rnkovic våken på en retur fra Vindbjarts keeper og satte ballen i mål fra kloss hold. Minuttet etter var det en flott énmannsprestasjon av Kennie Chopart som sørget for ny spenning i kampen.

Gausdal hat-trick

Men så var det denne Gausdal da. To minutter på overtid fjernet han all tvil om hvor seieren skulle havne. Han hadde en Arendal-forsvarer hengende over seg, men klarte å rive seg løs. Og alene med keeper gjorde han alt riktig og bredsidet ballen i lengste hjørne.

Dermed ble alle poengene igjen på Moseidmoen, men det ble langt mer spennende enn hva Steinar Skeie og co. hadde håpet da de ledet 4-1. Det betyr at Vindbjart spretter opp på tabelltopp etter 16 spilte kamper. Søndag møtes Jerv og Kongsvinger til toppkamp i Grimstad. Med seier der tar Jerv tilbake serieledelsen.