Mange i Tromsø og Tromsdalen jublet høyt da Vålerenga 2 på overtid vant 4-3 mot KFUM Oslo i kveld. Det betyr at TUIL bare er ett poeng bak serieleder KFUM med fem kamper igjen. Blant de som fulgte kampen var Tromsdalen-spiss Mohammed Ahamed, som de siste ukene har vist storform og vært sentral i lagets seiersrekke.

— Tapte KFUM? Hahaha, det er jo helt konge, sa Ahamed en liten halvtime etter kampslutt til iTromsø. Han hadde fulgt det meste av oppgjøret gjennom tekstoppdatering.

— Jeg sovnet av på stillingen 3-3, så å høre at det ble 4-3 til Vålerenga er den beste nyheten jeg har våknet til på lang tid, sier en smørblid Ahamed til iTromsø.

Kan avgjøre selv

Etter å ha fått gnidd søvnen ut av øynene og tatt resultatet innover seg ser Ahamed fram til de neste seriekampene.

— Vi er i posisjon til å avgjøre selv, noe vi ikke har vært i hele sesongen. Alle ser at det er full kamp mellom oss og KFUM. De har visst at vi har kommet stadig nærmere i ryggen på dem, og det er ingen god følelse, sier Ahamed til iTromsø.

Ga aldri opp

TUIL har på 2000-tallet rykket opp fra 2.-divisjon fem ganger tidligere. Den erfaringen betyr mye, mener spissen.

— Vi har en del nye spillere som ikke har vært i denne situasjonen tidligere. Da er det viktige at vi veteraner i laget bidrar med vår erfaring. Ser du på stallen var det foran denne sesongen en god del nye spillere, og det tar tid å spille inn.

I oktober venter den trolige seriefinalen mot KFUM på Ekeberg i Oslo.

— Da vi lå ni poeng bak så jeg noen mente at vi var avskrevet. Jeg for min del har ikke sett på tabellen hele sesongen fordi jeg visste at vi hadde kvalitetene til å komme tilbake. Nå handler det om å få gutta til å skjønne at opprykket på langt nær er sikret, selv om vi kan avgjøre selv. Fortsatt er det fem kamper igjen, sier Ahamed.