Politiet trenger mer tid i kampfiksingssaken

Har brukt 22 måneder på etterforskningen.

Publisert: Publisert:

Politiadvokat Christian Stenberg håper å være ferdig med sin innstilling i kampfiksingssaken i løpet av et par uker. Foto: NTB scanpix

  • Jørgen Tjærnås
Denne artikkelen er over seks år gammel

Til sommeren er det to år siden kampfiksingssaken begynte å rulle i norsk fotball. Men fortsatt er ikke saken sendt videre fra politiet. Men nå kan en innstilling snart være klar.

— Saken er ennå ikke ferdig. Jeg går gjennom den nå. Så skal jeg sende innstilling til statsadvokaten når jeg er ferdig, sier politiadvokat Christian Stenberg til aftenposten.no

Han har ennå ikke gjennomgått hele saken, og sier at det kan være mer som må etterforskes av politiet. Men Stenberg håper nå at han snart er ferdig med innstillingen.

Tolv personer har vært siktet

— Jeg håper at jeg er ferdig i løpet av et par uker, sier Stenberg videre.

Stenberg kan ikke si noe om hvorvidt det går mot tiltalte før han har gått gjennom hele saken.

Kampfiksingssaken startet å rulle i juli 2012. Da ble førstedivisjonskampen Ull/Kisa - HamKam utsatt etter mistanke om resultatmanipulering. Denne mistanken ble siden karakterisert som grunnløs. Men i kjølvannet av saken kom det tips om kampene Østsiden - Follo og Frigg - Asker, som ble videre etterforsket. Årsaken var måten Follo og Asker tapte kampene på, og spillere hos begge lag har blitt siktet i saken.

Totalt har tolv personer vært siktet i saken. Blant disse er totalt fem spillere på de to lagene. Ingen av disse spiller lenger for de to klubbene.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Fotball 2. div
  2. Asker Fotball
  3. Follo FK