"Ronny Roar" har glimret med sitt fravær de siste to kampene. Her feirer Ronny Deila en seier over Hamilton Academical i oktober. "Ronny Roar" har glimret med sitt fravær de siste to kampene. Her feirer Ronny Deila en seier over Hamilton Academical i oktober. Foto: REUTERS

At Deila sluttet med dette, vekker oppsikt i Skottland

Supporterleder tror årsaken kan være spenninger i laget.

Det har blitt en populær tradisjon blant Celtic-fansen — at Ronny Deila brøler mot tilskuerne etter seire.

Feiringen har fått tilnavnet «Ronny Roar». Etter de to siste kampene har imidlertid Deilas signaturfeiring glimret med sitt fravær.

Etter lørdagens seier over Aberdeen gikk Deila rett i garderoben. Det har vekket oppsikt i britiske medier.

Scottish Sun har for eksempel manipulert et bilde der Deila har bind for munnen, med teksten «Ronny Roar is silenced» (Ronnys brøl er stilnet).

Slik billedlegger Scottish Sun at Ronny Deila ikke har kjørt signaturfeiringen de siste kampene. Foto: Faksimile, Scottish Sun

Tabloidavisen Daily Mail kobler fraværet av feiringen med protestene mot Deila etter tapet for Molde halvannen uke tilbake.Kjetil Klonteig er redaktør for «News From Paradise», medlemsbladet til Celtics norske supporterklubb, er usikker på hva som kan ligge bak Deilas endring.

— Det kan hende det ligger noen spenninger i laget, men det er vanskelig å si hva det betyr, sier Klonteig til Aftenposten.

Fikk du med deg dette? Celtic-legende var i harnisk over Deila-beslutning: - Hvorfor i alle dager gjorde han det?

- De har nok is i magen

Deila gikk ikke i detalj om hva som ligger bak endringen i oppførsel, men han lovet at brølet ville vende tilbake snart.

— Det vil komme tilbake, sa han etter seieren over Aberdeen ifølge Daily Mail.

— Det er mye følelser nå og jeg er glad. Det er lettere når du spiller på bortebane, for da må du ikke gå rundt hele stadion! Men jeg er en veldig, veldig glad mann, og stolt, for å spille fire kamper på 10 dager er tøft, fortsatte Deila.

Deila om lagkapteinen: - Han trengte å gå på fylla

Seieren over Aberdeen betyr at Celtic leder serien med hele seks poeng på Hearts. Prestasjonene i Europa League, der Celtic har to poeng etter tre kamper, har imidlertid ført til debatt i Skottland.

Celtic-supporter Klonteig tror imidlertid at Deila ikke er i nærheten av å få sparken.

— Jeg tror Deila sitter tryggere i stolen enn mange tror. Det var en del spekulasjoner etter tapet mot Molde, men ledelsen har nok is i magen, sier Klonteig.

Det vil nok uansett hjelpe på med en seier over Molde i det kommende Europa League-oppgjøret. Dersom Celtic nå leverer på Celtic Park, vil de for alvor melde seg på igjen i gruppe A.