Franskmannen pådro seg ett tilleggsminutt på standplass, men et superraskt langrenn sørget for at Fourcade vant VM-gull på normaldistansen.

Emil Hegle Svendsen tok sølvet, mens de andre norske havnet utenfor pallen. De norske skjøt meget bra, men var for trege i sporet.

— Jeg er kjempefornøyd med løpet. 20 treff. Sølv er jeg godt fornøyd, selv om jeg hadde håpet på gull, sier Svendsen.

For sen i sporet

Svendsen, Johannes Thingnes Bø, Ole Einar Bjørndalen og Tarjei Bø jaktet VM-medaljer for Norge under normaldistansen over 20 kilometer i Kontiolahti.

Franskmann Simon Fourcade satte press på konkurrentene da han skjøt feilfritt på de 20 blinkene. Svendsen var først ut av de norske. Og Super-Svendsen sviktet ikke. Også han skjøt feilfritt, og han gikk inn til ledelse foran Simon Fourcade. Nå var det bare å vente og se om noen av de senere startende kunne hamle opp.

Martin Fourcade pådro seg ett tilleggsminutt, men etter siste skyting gikk han ut i ledelse noen sekunder foran Svendsen. Det hadde rett og slett går for sent i sporet for nordmannen, og Fourcade gikk inn til ledelse 20,9 sekunder foran Svendsen.

Ingen kunne tukte Fourcade.

God laginnsats

Johannes Thingnes Bø pådro seg en bom på tredje skyting. På normaldistansen holdt ikke det til pallen, selv om 19 av 20 treff er solid.

— Jeg leverte opp mot mitt beste, og det må jeg være fornøyd med. Kjipt at pallen glipper, men i dag må vi glede oss med Emil, sier han til NRK.

Ole Einar Bjørndalen startet med ett tilleggsminutt på første skyting, men fulgte opp med tre feilfrie skytinger. Bjørndalen havnet utenfor pallen.

— Jeg er bra fornøyd, men det var høyt nivå i dag. Mange som gikk bra på ski, sier Bjørndalen til NRK.

— Fourcade var råsterk i dag, sier veteranen etter sin 6. plass.

Traff på 76 av 80

Sist ut av de norske var "bronsegutten" Tarjei Bø, en av de store forhåndsfavorittene. Han måtte skyte feilfritt og i tillegg gå raskt i sporet for å hamle opp med Fourcade.

Bø startet med feilfri skyting, men det gikk for sent i sporet. Når han i tillegg bommet en gang på andre skyting, var medaljehåpet ute. Bø pådro seg også en bom på siste stående, og ble dårligste nordmann på 25. plass.

Uansett: De norske bommet kun på fire av 80 blinker torsdag. Det lover særdeles godt foran lørdagens stafett.

Fakta om Emil Hegle Svendsen

  • Født : 12. juli 1985 (29 år)

  • Idrett : Skiskyting

  • Klubb : Trondhjems

  • OL-medaljer : 5 (4-1-0)

  • VM-medaljer : 18 (11-5-2)

  • Verdenscupen : 1 sammenlagtseier, 38 enkeltseirer

  • Aktuell : Skjøt feilfritt og tok VM-sølv på normaldistansen torsdag.