ROSENBORG — VIKING 2-0

TRONDHEIM (adressa.no) : Da Alexander Søderlund satte inn 2-0-scoringen i det 66. Minutt mot Viking søndag kveld, sikret Rosenborg nok en trepoenger i jakten på klubbens første seriegull siden 2010. Rosenborg-angriperen mener laget presterte bedre enn i de siste kampene.

SOLID: Rosenborg slo Viking 2-0 og har stø kurs mot gullet. Her feirer Alexander Søderlund med Anders Ågnes Konradsen og Ole Selnæs. Foto: Morten Antonsen

— Mer krefter nå- Det var ikke steinbra, men bedre enn de siste kampene. Vi hadde litt mer krefter i dag og det så vi.

Om scoringen sier han dette:

— Det var Pål (André Helland) som kranglet med seg ballen. Det kom folk flygende overalt, jeg dro en skuddfinte og så la jeg ballen i lengste hjørne. Det var deilig.

Tross fremgang mener Søderlund at Rosenborg har mye mer å gå på.

Uaktuelt med feiring

— I forhold til de siste kampene så var dette bedre, men vi kan så mye bedre enn dette også, sier han til Adresseavisen.

Allerede torsdag får Rosenborg testet seg mot topp europeisk motstand og trenger trolig å heve seg ytterligere et hakk. Da kommer ukrainske Dnipro, som kom til finalen i Europa League i fjor, til Lerkendal.

Trener Kåre Ingebrigtsen var en lykkelig mann da han møtte pressen på Lerkendal søndag kveld. Men han er klar på at alle teoretiske muligheter for at seriegullet kan ryke må være borte før det er aktuelt å feire på noen som helst måte.

Ikke avgjort

— Vi kommer ikke til å feire eller gjøre noe før det er totalt umulig for noen å ta oss igjen. Vi skal gjennomføre dette med stil.

I og med at Stabæk søndag kveld slo Molde 1-0 på hjemmebane, må RBK-fansen vente en god stund før gullkampen er helt avgjort. Etter 25 spilte serierunder har Rosenborg nå en ledelse på åtte poeng. Det er nå 15 poeng igjen å kjempe om.