Den svenske artisten sier han elsker Petter Northug og har derfor laget et verk spesielt for årets jazzfestival i Molde, der han er «Artist in Residence». Verket «Petter Northug Tribute Unit» skal fremføres på fredag.

— Poesi for meg

— Det er jo morsomt, da, det å være svensk og komme til Norge for å framføre en hyllest til verdenshistoriens mest forhatte nordmann i Sverige. Men jeg elsker Northug. Alle kjenner teknikken hans, samtidig som at ingen klarer å slå ham. Det er poesi for meg, sier Gustafsson til Dagsavisen.

Han mener det er mange paralleller mellom sport og musikk, som utholdenhet og teknikk.

— Jeg drev veldig mye med sport før musikken kom og ødela alt, sier saksofonisten til avisen.

Fire deler for fire gull-løp

Petter Northug viser frem sine fire gullmedaljer fra ski-VM i Falun i Sverige. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

Moldejazz skriver på sine hjemmesider at Gustafsson har stor sans både for Northugs prestasjoner som en fremragende idrettsutøver, samt nordmannens evne til å erte på seg svenske skientusiaster. Med «Petter Northug Tribute Unit – New Instruments in Jazz and Sport» ønsker saksofonisten å hylle Northug.Stykket er delt opp i fire deler, som Northugs fire gull-løp i Falun-VM.

Petter Northug er selv Rosenborg-supporter og har et anstrengt forhold til Molde. Da ski-NM i fjor ikke ble holdt i Molde som planlagt, sa Northug at det «varmer et trønderhjerte at vi slipper å dra til Molde».