Det gikk ikke mer enn et drygt kvarter før Bryne-spillerne kunne senke skuldrene. Da ordnet nemlig Robert Undheim lagets første scoring, etter fire kamper på rad hvor langet har gått målløse av banen.

— Det var deilig å se ballen gå inn i nettmaskene. Jeg skal ærlig innrømme at det har vært et slit når vi ikke har klart å score i det hele tatt på flere kamper, understreker Robert Undheim.

Omsider kunne Bryne-spillerne juble igjen etter å ha gått målløse av banen i fire kamper på rad før kveldens oppgjør. Foto: Svein Hagen

Han herjet i stor stil ute på venstrekanten i store deler av kampen, helt til han fikk krampe i begge leggene og måtte forlate banen kvarteret før slutt.— Det ble veldig mye løping for min del og det kjentes etter hvert. Men litt krampe spiller liten rolle når denne kampen ender med både tre scoringer og tre poeng, sier han.

Skartun har nå ti mål

Det var ikke bare han som hadde gleden av å score mål i kampen mot Hønefoss. Oddbjørn Skartun sendte ballen i målet både like før og like etter pause. Dermed står han så langt i sesongen bokført med ti scoringer.

— Jeg har manglet litt på både marginer og dyktighet i kampene før denne. Og da smaker det ekstra godt når jeg denne gangen lyktes med det jeg ikke har gjort i de andre kampene. Det var rett og slett befriende både for laget og min egen del at vi klarte både å score og vinne igjen, sier han.

Han legger imidlertid ikke skjul på at det ble vel hektisk ute på banen etter at Hønefoss hadde redusert vel halvveis ut i den første omgangen.

— De la om litt på formasjonene, og de satte et veldig trykk på oss. Når de i tillegg fikk sin andre scoring bare ti minutter før full tid, ble det ganske varmt ute på banen. Heldigvis klarte vi å holde hodet klart å ro det hele i land, forklarer Skartun.

Lette baklengsmål irriterer

Trener Gaute Larsen var også en lettet mann etter seieren mot Hønefoss. Samtidig er han klar på at han ikke likte at de scoret to enkle mål utover i den andre omgangen.

— Vi var enige i pausen, på ledelsen 2-0, at vi ikke måtte bli feige og omstendelige i vårt spill, men heller gå for 3-0 så kjapt vi kunne. Og når den scoringen kom, trodde jeg vi skulle kontrollere det hele ut, sier han.

Han innrømmer at det ble mer hektisk ute på banen enn det han satte pris på etter at Bryne hadde ledet komfortabelt.

— Baklengsmålene kommer litt for lett, og det er noe vi må se på etter denne kampen. Vi gjør det helt klart mer spennende enn nødvendig når vi slipper de så lett til. For oss var dette klart en utrolig viktig seier, understreker en fornøyd Bryne-trener etter kampen.