BERGEN (bt.no): Det sier supporterleder i Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen, til bt.no.

Selv om Brann slo Sarpsborg 1-0 søndag og dermed tok sine første poeng etter tre strake nederlag, var en god del av Brann-supporterne svært misfornøyde.

Så misfornøyde ”at det nesten var piping i 90 minutter”, som Rune Skarsfjord sa på TV etter kampen.

Lillebøe-Hansen langer ut mot de som pep.

— For det første: Vi får utrolig mange henvendelser angående billetter til cupfinalen. Hvorfor dukker man ikke opp og støtter laget mot Sarpsborg? For det andre: Hvorfor går man før kampen er ferdig? Og punkt tre: Hvorfor piper man på det laget man holder med? spør supporterlederen.

Lillebøe-Hansen fikk med seg at det var litt piping her og der.

— Ut fra forventningene før sesongen ligger Brann mye høyere. Noen vil si at Brann har overprestert. Nå har vi hatt noen dårlige resultater, og det er da laget virkelig trenger støtte. Jeg forstår at folk kan bli skuffet, men da får de klare å holde kjeft, sier Lillebøe-Hansen, som selv reiste til Stadion mandag der han beklaget oppførselen til en del av Brann-supporterne overfor trenere og spillere.

Vi følger Brann:

Hellebø: - Patetisk

Han får støtte av tidligere Bataljonen-leder Frode Hellebø.

- Jeg har aldri vært tilhenger av å pipe på eget lag , sier han.

Hellebø fikk med seg at det var en del piping mot Sarpsborg.

— Spesielt i 2. omgang. På en corner til Brann virket det som om de hadde all verdens med tid. Det kunne virke som om Brann var totalt uinteressert i å spille i 2. omgang, sier Hellebø.

Han synes det er et stort paradoks at så få mennesker var på Stadion søndag, når riften om cupfinalebillettene er så stor.

- Det er egentlig patetisk , sier Hellebø.

- Brann har gjort en knallsesong

Tidligere Ulriken-leder Per Fedje var også på Stadion søndag.

— Det å ha støtte fra publikum gir spillerne en ”boost”. Motsatt får du skuldrene lenger opp når publikum piper, sier han.

- Publikum skal jo støtte laget sitt uansett. Samtidig betaler man en del penger og forventer å få noe tilbake. Jeg skjønner at folk kan bli misfornøyde, men husk at Brann var nederlagsdømt før sesongen. De har egentlig gjort en knallsesong , fortsetter Fedje.

Han oppsummerer med at det er en rar måte å støtte laget sitt på ved å pipe.

— Hadde de nå tapt kampen, men de vant jo! sier Fedje.

- Folk må få ytre seg

Rune Søvdsnes er kanskje mest kjent for sitt Fyllingen-engasjement, men han er også opptatt av Brann.

— Jeg forstår folks frustrasjon i kampen mot Sarpsborg. Brann ble jo til tider spilt ut av et lag som rykker ned. Mange betaler bra med penger for å se laget, og folk må få ytre seg. Jeg synes ikke det var mer piping mot Sarpsborg enn hva det var grunnlag for, sier Søvdsnes.

  • Hva synes du om pipingen? Si din mening.