Trondheim (adressa.no): De siste ukene har det vært spekulasjoner om at den nystartede hockeyklubben Nidaros skulle overta plassen til Astor i 2. divisjon, men i går kveld fikk spillerne i Astor beskjed om at det er de som skal representere trønderhockeyen i 2. divisjon neste sesong.

— Inneværende sesong vil Astor av praktiske og formelle årsaker spille i 2. divisjon. Dette er en beslutning vi har tatt sammen med kretsen, forbundet og Nidaros, sier leder i Astor, Tonni Franke Johansen.

Sendte brev

Nidaros sendte et brev til Astor 8. august, der de leverte en offisiell henvendelse om å overta denne plassen, men at prosessen har tatt for lang tid. Det har vært hektisk møteaktivitet mellom klubbene de siste dagene, og tirsdag kveld ble man enige om at Astor beholder plassen, men at de skal jobbe sammen om trønderhockeyens fremtid. Dette bekrefter Tonni Franke Johansen.

— Vår målsetting er at Nidaros er laget som skal være eliteseriesatning for vår region. Vi vil samarbeide med Nidaros, og planen er at Nidaros fronter toppen i trøndersk hockey i årene fremover, sier Johansen.

Sportslig leder i Astor, Steinar Jonassen bekrefter at spillerne fikk beskjed i går kveld, og at de har skrevet en intensjonsavtale med Nidaros og satsning mot Eliteserien.

— Avtalen betyr i korte trekk at vi skal rykke opp i år, slik at byen har et 1. divisjonslag neste sesong, sier Jonassen.

Eksisterer ikke

Roger Harli, som har vært en av initiativtakerne til Nidaros hockey, mener avgjørelsen ikke har noe å si for den langsiktige løsningen, og at klubbene har en intensjonsavtale om at Nidaros overtar plassen til neste sesong.

— Vi skrev under en intensjonsavtale med Astor om at vi kan overta plassen til neste sesong. Så Astors avgjørelse for inneværende sesong har ingenting å si for den langsiktige løsningen, sier Harli.

Ting har skjedd fort rundt Nidaros i det siste, og de er ennå ikke oppført som en klubb i forbundet. Nå får Nidaros tid til å legge et godt grunnlag.

— Nidaros eksisterer ikke formelt ennå. Istedenfor å legge ut på noe man ikke har full kontroll på, så får vi nå bedre tid på seg til å legge et godt grunnlag for fremtiden, sier Harli.