Henrik Ingebrigtsen reiser søndag til Sør-Afrika sammen med broren Filip til en fire uker lang treningsleir. I midten av februar kommer de første innendørsstevnene for brødrene. I dag gjennomførte Henrik sin aller første fartsøkt inne i Sandneshallen. Og Henrik Ingebrigtsen selv var overrasket over hvor fort det gikk.

— Hadde ikke ventet at jeg skulle løpe like fort som jeg vanligvis gjør i mai og juni med de tre ukene med store mengder bak meg. Løp 15 ganger 300 meter, med en snittfart som ligger rundt 3.30 på 1500 meter. Det hadde jeg ikke ventet meg nå, sier en meget godt fornøyd Sandnes-løper like etter at han har fullført den harde økten.

Opp mot sitt aller beste

Faktisk var denne fartstreningen opp mot det beste han har prestert noensinne tidligere. Noe som skulle love virkelig godt med tanke på kommende OL-sesong.

— Akkurat nå vet jeg at jeg greit kunne løpt 1500 meter på en tid under 3.35, og det uten å spisse formen i det hele tatt, forklarer han.

Laktatmålinger ble gjort underveis på den harde økten, og de viste at han greit tålte å løpe på den store farten han hadde underveis på sine intervaller. Foto: Svein Hagen

I midten av februar skal han løpe to konkurranser i løpet av få dager. Først 800 meter i Stockholm, deretter 1500 meter i Glasgow. Selv har han ikke så veldig store forventninger til de konkurransene.— De stevnene tar jeg som det kommer, men ut i fra det jeg presterte her på trening, så vet jeg at jeg kan løpe rimelig fort uten at jeg trenger å prioritere så veldig mye fartstrening i forkant av stevnene. På den annen side; det å løpe noen konkurranser på den tiden gjør at jeg kan brekke opp treningen litt, og bare det å få på seg et startnummer pirrer jo litt ekstra, forklarer Henrik Ingebrigtsen.

Skal ha med brødrene

I begge de to stevnene skal også brødrene Filip og Jakob være med på de samme distansene. I tillegg til de to stevnene utenlands, så planlegger også de tre brødrene å løpe NM innendørs tidlig i mars.

— Det er viktig at vi løper noen utvalgte konkurranser innendørs gjennom vinteren. Det gir som regel en god pekepinn på hvor vi står i forhold til all treningen vi legger ned. Selv om treningene for så vidt også gjør det, så er det alltid noe annet med reale konkurranser, mener han.

Fartsøkter i Sør-Afrika

Før den tid skal de på et lengre høydeopphold i Sør-Afrika, og de reiser nedover allerede førstkommende søndag. Underveis i det oppholdet og mye mengdetrening, så forflytter de seg ned i lavlandet for å gjennomføre noen skikkelig kvalitetsøkter.

— Da vet jeg at vi kan kjøre noen meget gode økter, før vi drar opp igjen i høyden. Slik sett burde vi ligge bra an til å kunne løpe gode løp innendørs når vi kommer hjem igjen fra de ukene, mener Henrik Ingebrigtsen.

Vel vitende om at både fart og kondisjon er på et meget høyt nivå for tiden.

— Slik det ser ut nå, så er i alle fall alt som det skal være med tanke på det opplegget vi har lagt fram mot OL i august, understreker Sandnes-løperen.