SÖLDEN (Aftenposten.no): Anna Fenninger og Mikaela Shiffrin delte seieren på breen i Sölden. Først på 15. plass dukket det opp en norsk jente, en Molde-jente som var litt fornøyd og litt misfornøyd.

Mentalt utfordrende

— Det ble for mye grubling underveis. Det er mange tanker som går gjennom hodet, og det er mentalt utfordrende å kjøre denne løypa. Ikke alltid like lett å vite når du skal gi gass og når du skal holde igjen mot underlaget, forklarte Ragnhild Mowinckel i bånn av bakken etter 2. omgang.

Hun mente at hun nok holdt litt igjen fordi det var så viktig å komme til mål.

— Det er fort gjort å miste noen rankingpoeng og havne utenfor topp 30 på starlisten i neste renn.

Råd fra Andrine Flemmen

Samtidig var hun godt fornøyd med å ha gjennom ført et anstendig renn.

— Men det er ikke topp 20-løper jeg skal være. Jeg skal enda lenger opp, fortalte Molde-jenta.

Hun fikk gode råd fra en annen Molde-jente før start. Andrine Flemmen har tidligere (1998) vunnet i Sölden og var invitert til renn av arrangørene.

— Jeg snakket med Andrine før start. Hun kom med noen gode råd, sier Mowinckel og smiler.

Ragnhild Mowinckel i aksjon i første omgang av storslalåmrennet under verdenscupåpningen i Sölden lørdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Nå har hun rennpause frem til neste storslalåm som går i Aspen i USA siste helgen i november.

Løseth ut i første

Norges best rangerte storslalåmkjører, Nina Løseth, kjørte ut i første omgang.

— Jeg har for mye respekt for denne bakken, slo Løseth fast etter det som kan kalles en kort og dårlig dag på jobben.

- Hvorfor har du respekt for denne bakken?

— Jeg vet ikke helt, men jeg må prøve å finne ut av det. Jeg hadde en OK opplevelse her i fjor, men jeg har ikke helt funnet ut av det, fortalte sunnmøringen skuffet.

Stopp fra start av

Etter bare noen få porter fikk hun sine første problemer. Hun dro seg inn i løypa igjen, men virket preget av det. Og etter 19 porter var det over og ut for Nina Løseth.

KJØRTE UT: Nina Løseth i aksjon i første omgang av storslalåmrennet under verdenscupåpningen i Sölden lørdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

— Jeg vet ikke helt hvorfor jeg kjørte ut. Jeg skal være rutinert nok til å ikke la meg affisere av en slik feil tidlig. Jeg må rett og slett se det om igjen på video for å analysere hva som skjedde.Dermed fikke sesongen et avbrekk omtrent før den hadde begynt. Nina Løseth reiser nå hjem til Norge for barkamrkstrening og tester. Deretter blir det skitrening før neste renn som er slalåm i finske Levi 15. november.

Verdenscup alpint kvinner lørdag, storslalåm (1 av 7):

  1. Anna Fenninger, Østerrike og Mikaela Shiffrin, USA 2.39,85, 3) Eva-Maria Brem, Østerrike 2.40,12, 4) Kathrin Zettel, Østerrike 2.40,14, 5) Federica Brignone, Italia 2.40,22, 6) Viktoria Rebensburg, Tyskland 2.40,43, 7) Tessa Worley, Frankrike 2.41,42, 8) Maria Pietilä-Holmner, Sverige 2.41,61, 9) Nadia Fanchini, Italia 2.41,68, 10) Tina Weirather, Liechtenstein 2.42,39. Norsk: 15) Ragnhild Mowinckel 2.43,67. Kjørte ut: Nina Løseth.