ROMA (Aftenbladet): Per Ciljan Skjelbred måtte byttes ut mot Malta lørdag etter å ha tråkket over tidligere i kampen.

Nå kjemper han en kamp mot klokken for å bli klar til tirsdagens viktige oppgjør mot Italia i Roma.

— Det er vondt. Noen situasjoner er vonde. Men med litt tape og medisin går det kanskje bra, sier Skjelbred.

- Tror du at du kan spille?

— Jeg håper på det. Jeg er mentalt forberedt på å starte, så får vi håpe at kroppen tillater det.

Deadline tirsdag morgen

En avgjørelse vil bli tatt tirsdag morgen.

— Deadline er i morgen tidlig. Da kjenner jeg om kroppen er fin. Det er ikke vits å gå halvveis ut på banen der, da er det bare å glemme det. Jeg må være 100 prosent. Det kjentes bra ut i dag, så det ser bra ut, sier Skjelbred, som blir med på landslagets trening i Roma senere mandag.

Med seier over Italia er Norge EM-klare. Med tap blir det mest sannsynlig play off-kamper i november.

— Vi må stå bra defensivt. Vi mådemme opp godt, men ikke glemme at vi skal fremover også. Vi er et offensivt lag og har mange spillere i form. Vi får håpe at det blir en god kamp for vår del. Da er alt mulig, sier Skjelbred.

Italia er store favoritter

Norges kaptein vil rangere det å lede Norge til et mesterskap som et av de største øyeblikkene i karrieren. Med én kamp igjen virker ikke lenger det som kun en guttedrøm.

— Det står høyt oppe på listen å komme til et mesterskap. Nå har vi store muligheter. Det er en kamp som må vinnes. Det har skjedd større undre enn det tidligere, sier Skjelbred, som tror Norge er avhengig av litt flaks dersom avansementet skal sikres tirsdag kveld.

— Det blir vanskelig. Italia er store favoritter. Vi må gjøre en kanonkamp. Vi må overprestere. Vi må nok ha litt flaks. Men det har jo vist seg før at alt er mulig, sier Hertha-spilleren.