Laget utnyttet for første gang muligheten med hjemmebanefordel. Den svenske ishockey-finalen har vært en litt en merkelig serie. Før torsdagens kamp hadde verken Växjö eller Skellefteå vunnet på egen is.

Den sjette kampen så ikke ut til å bli noe unntak. Det var gjestene fra nord som tok ledelsen 1-0 med åpningsperiodens eneste mål ved Daniel Widing.

Kirill Kabanov økte til 2-0 for gjestene i annen periode. Hjemmelaget kom kraftig tilbake og i den tredje perioden reduserte først Jani Lajunen til 1-2, før Jeff Tambellini utlignet i overtall med 5.49 minutter igjen av perioden.

Første-målet-vinner

Dermed måtte kampen avgjøres i «sudden death». Så langt i finalekampene har det vært at laget som har scoret det første målet har vunnet kampen, også det ble det en forandring på ettersom det var hjemmelagets Toumas Kiiskinen som ble matchvinner hele 10.21 minutter ut i annen ekstraperiode.

– Det er en fantastisk følelse å score vinnermålet, sa Kiiskinen.

Ingen panikk

Växjös suksesstrener Sam Hallam var tross omstendighetene relativt fattet.

– Jeg er tom. Vi har jobbet veldig hardt og hadde marginene med oss. Vi lå under med to, men kom tilbake. Vi fikk ikke panikk. Det var ingenting å tape, enten skulle det bli SM-gull eller en sjuende match i Skellefteå, sa Hallam til svenske TV 4. Skellefteå har vunnet SM-tittelen de to siste sesongene og jaktet sin fjerde tittel totalt. For Växjö var det lagets første. (©NTB)