Aune har virkelig fått kjenne presset fra engasjerte supportere i årets sesong. 2009-sesongen endte som de fleste vet med nedrykk for den tradisjonsrike klubben. Noe annet enn å returnere til det gode selskap på første forsøk har ikke kommet på tale.

At laget ble snytt av erkerivalen Sarpsborg 08 i opprykkskampen har vært ekstra ille. Allikevel har ikke toget gått fra perrongen, noe Fredrikstad så ut til å ha forstått i fredagens kamp mot Løv-ham.

Aunes menn ble presset i starten av kampen, men slo fryktelig tilbake. I enkelte kamper som mot Bryne og Sogndal hjemme har man sett hva som bor i laget, og heldigvis klarte de å finne tilbake til de gode prestasjonene da det gjaldt som mest.

— Bortsett fra de første 15 minuttene og de siste femten minuttene synes jeg vi gjør en veldig god kamp, og det er ikke ufortjent at vi går av banen med seier, uttalte FFK-treneren etter kampslutt.

I ulike fora har det vært spekulert i at FFK burde kvittet seg med Aune, men etter dagens kamp vil nok dette bli dysset ned. Aune innrømmet etter kampen at seieren smakte ekstra godt:

- Det var deilig og det var en lettelse å vinne denne kampen.

I en by der mange forventet at Fredrikstad skulle spasere gjennom 1.divisjon har laget spilt fått slite i en tett avdeling med mange tøffe kamper. Spillerstallen til Fredrikstad har til enhver tid vurdert å være den beste i 1. divisjon med landslagspillere og mange spillere med erfaring fra eliteserien. Aune synes det var positivt at mange spillere fikk vist seg frem i en avgjørende kamp:

— Alle sier at vi har så mange spillere med Tippeliganivå. Derfor synes jeg det er gledelig at de klarer å vise dette, særlig ved spesielle anledninger som i dag.

Aune var sparsommelig med informasjon om hvem han ønsket som motstander i de avgjørende kvalikkampene, men var klar på at Fredrikstad er i stand til både Hønefoss og Ranheim.