Statistikksenter Eliteserien:

Kim Holmen overrumplet nesten Rosenborg-forsvaret med et av sine lange innkast før knappe minuttet var spilt på Lerkendal. Mikael Lustig måtte gi til corner, men Kongsvinger klarte ikke å utnytte dødballmuligheten.

Så var det takk og adjø til gjestene, og velkommen tilbake, Nils Arne Eggen.

De neste 10 minuttene ble av typen «du tror ikke dine egne øyne».

Fire minutter, og Rosenborg dro frem drømmefotball etter Eggen-oppskrift.

Markus Henriksen tok med seg ballen fra egen halvdel. Sterk, med mann i ryggen, spilte han frem Mikael Dorsin, som videre slo på et perfekt timet «indreløper-løp» av Per Ciljan Skjelbred. Han fortsatte lærebok-fotballen med 45 grader ut til Rade Prica, som gjorde et litt halvdårlig touch til en glimrende assist. Fredrik Winsnes kom løpende og kunne bare dundre ballen i mål.

For en drømmestart! Nils Arne Eggen-fans fikk angrepsfotball rett i fleisen, og oppskriftsmessig tidlig ledelse. Og det var bare begynnelsen!

(Artikkelen fortsetter)

VIDEO Eggen: — Ælske det

— Ælske det!

Svensk samarbeid

Før et nesten fullsatt Lerkendal rakk å sette seg ned, slo Mikael Lustig i bakrom på Prica, som løp fra Edier Frejd.

KIL-forsvareren hektet RBK-spissen, og dommer Tommy Skjerven var ikke i tvil. Det betød straffe, som på Lerkendal gjerne betyr Steffen Iversen og mål. Så også i kveld.

2-0 i dét kampuret bikket åtte minutter, og sidemannen utbrøt: - Dette kan bli stygt!

Han fikk helt rett.

Er alt mulig nå?

Han har blitt kalt en frelser. Og med Nils Arne Eggen tilbake ved RBK-roret tror tydeligvis også spillerne at det umulige er mulig.

For eksempel Per Ciljan Skjebred, som scoret ett mål i fjor, og som kanskje ikke har vært RBKs mest målfarlige i år heller. I kveld traff han.

Først måtte Thomas Myhre strekke seg i sin fulle lengde for å redde et nytt Winsnes-skudd. I returrommet vaket Skjelbred og dundret inn 3-0. Da var det ikke en gang spilt et kvarter på Lerkendal. Faktisk var det bare spilt knappe 12 minutter.

Kongsvinger så en smule resignerte ut. Kveldslufta var kald. Fotballhjertet varmt.

RBK fortsatte å stille om raskt. Det var direkte og det var i lengderetning. Og det var gøy å se på, for de med RBK-sympatier. Eller, kanskje for alle andre enn de som heiet på Kongsvinger?

(saken fortsetter)

DRØMMESTART I COMEBACK-KAMPEN: Nils Arne Eggen ledet Rosenborg igjen. (Foto: Scanpix)

Pricas tur

Hjemmelaget sparte ikke på kruttet etter pause heller.

To kjappe Rosenborg-skudd åpnet andre omgang. På det tredje forsøket satt 4-0 i nota etter corner og en stupende Prica.

Thomas Myhre nølte, det gjorde ikke svensken. 4-0, og Kjernen kunne trygt synge at «Troillan var på topp».

Da var det spilt 47 minutter.

Og dermed var egentlig jobben gjort. Spillet ble etter hvert mer hakket mer omstendelig enn i første omgang, bakerste RBK-spiller lå ikke lenger foran midtsirkelen og KIL kom på noen gjesteopptredener i RBK-feltet. De noterte også sin første sjanse knappe fem minutter før slutt.

Nettsus ble det likevel bare i andre enden. Dorsin fikk imidlertid 5-0-målet annullert for offside.

Vidar Riseth og lagkameratene klarte aldri å redusere i KIL-kapteinens avskjedskamp (?). RBK hadde full kontroll og Eggen høstet trygt inn sin første trepoenger siden 2002. WEB-TV: Eggens reaksjoner etter kampen:

— Koss det va? Så itj du kampen da?

Hamrén-grunnlaget

Det var kanskje full Eggen-effekt i comeback-kampen, men som treneren selv har gjentatt flere ganger den siste uken, så fortsatte han i sporet Erik Hamrén tråkket opp. Han satte også opp et lag i samme formasjon som den nylig avgåtte RBK-treneren kjørte de siste kampene. Svensken hadde for øvrig 5-0 i målforskjell på de to siste hjemmekampene sine.

I kveld var Hamrén hedersgjest på Lerkendal. Dermed fikk spillerne gi en siste avskjedspresang til mannen som førte RBK til seriegull før han pakket findressen. Svensken fikk også hyllesten han fortjente fra publikum i pausen.

Til trampeklapp og Hamrén-verset av «Bilde tå'n Ivers» med Åge Aleksandersen på storskjerm måtte han ta til tårene.

Etterpå inviterte han til seiersfest i Trondheim for siste gang.

WEB-TV: Se Hamréns tårevåte avskjed under!