Samuel Adegbenro scoret for Viking, og var avgjørende for poengdelingen. Samuel Adegbenro scoret for Viking, og var avgjørende for poengdelingen. Foto: Jarle Aasland

Viking opp på sølvplass: - Vi burde vunnet kampen

Da håpet var i ferd med å slukne, tryllet to nigerianere og med det ene poenget bidro de til at Viking overnatter på sølvplass.

VIKING — STRØMSGODSET 1-1 (0-1):

VIKING STADION (Aftenbladet): - Jeg er glad for mine fjerde scoring i serien denne sesongen, men vi gikk for alle tre poengene på slutten av kampen. Jeg mener vi burde vunnet kampen, sier målscorer og Vikings beste, Samuel Adegbenro.

OK, det ble ikke seier i medaljekampen, men for Viking er uavgjort til å leve med.

Ikke minst fordi Godset ledet kampen i en time, og så ut til å ha kneble Viking-offensiven. Og da var det viktig at ikke drammenserne klarte å krympe avstanden på tabellen.

Nå er det status quo, selv om Strømsgodset har en kamp til gode.

— Drømmen var jo å vinne denne kampen, men Godset straffet oss hardt for passivt forsvarsspill i forkant av 1-0-målet deres. Etter 20 minutter av kampen kommer vi langt bedre med. Det ene poenget vi fikk til slutt kan vise seg å bli viktig til slutt, sier Viking-trener Kjell Jonevret til Aftenbladet.

Kampen var ikke superunderholdende, til det var Godset for kompakt, men andre omgang løftet inntrykket for drøyt 14.000 tilskuere.

— Vikings utlikning irriterer meg, forsvaret burde falt av mer og avverget scoringen. Men totalt sett mener jeg 1-1 var helt greit. Vi ble for baktunge utover i kampen, forklarer Strømsgodsets Jørgen Horn.

Tidlig kalddusj

Åpningskvarteret presenterte to kompakte lag, på jakt etter gjennombruddsmuligheter. Det manglet lite på at Suleiman Abdullahi hadde gitt Viking en drømmestart etter tre minutter, da han rykket seg fri og stormet mot Espen Bugge Pettersen i Godset-målet. Men han fikk ballen litt for langt foran seg og Pettersen avverget.

Så scoret gjestene på sin første sjanse i kampen. Gustav Wikheim sto for forarbeidet på venstresiden, hans pasning traff Iver Fossum, som inne i Vikings 16-meter dro av en mann og skjøt i mål i venstre hjørne fra omkring 10 meters hold. Iven Austbø var borti ballen, men klarte ikke å stoppe skuddet. Samtidig må det sies at Viking-forsvaret var noe passive i forspillet.

Kalddusjen preget Viking de neste minuttene, før hjemmelaget overtok mer og mer av banespillet. Likevel slet Viking med å finne rom hos et kompakt bortelag, som pakket og stengte godt igjen – mens de hele tiden jaktet på overganger.

Det var dyktige enkeltprestasjoner som kunne løst opp knuten, og Samuel Adegbenro var nær ved å komme seg fri flere ganger, uten å lykkes helt. Vikings første avslutning mellom stengene kom etter 38 minutter, da Jon Dadi Bödvarsson prøvde seg på et brassespark etter et langt frispark fra Kristoffer Haugen, men han fikk ingen kraft i avslutningen, som gikk rett i klypene på Espen Bugge Pettersen.

Godset var nær en ny scoring like etterpå, da Bismark Boateng skjøt like utenfor den høyre stolpen hos Iven Austbø.

Omgangen ble avsluttet med at Suleiman Abdullahi skjøt knallhardt, men rett på Espen Bugge Pettersen fra 18 meter.

Mer magi

Godset fortsatte som de sluttet i første omgang, ved å ligge lavt og kompakt og gjorde det vanskelig for Viking. Fem minutter ut i andre omgang fikk vertene frispark på 18 meter, etter at Jon Dadi Bödvarsson var felt, og André Danielsens skudd passerte muren, men Espen Bugge Pettersen maktet å slå til corner.

Viking var også nær en utlikning etter 56 minutter, da Zymer Bytyqi dro seg fri på høyresiden og slo hardt inn foran mål. Espen Bugge Pettersen mistet ballen, men ingen i mørkeblått klarte å plukke opp returen.

Det var likevel ingen ting mot sjansen som kom etter en times spill. På en pasning fra Andre Danielsen fikk Suleman Abdullah ballen på hjørnet av 16-meteren, og etter en duell mot Jørgen Horn var plutselig var Jon Dadi Bödvarsson alene med Espen Bugge Pettersen. «Alle» så den i nettet, men dessverre, fra 11 meter løftet islendingen over tverrliggeren. Vikings klart største sjanse.

Kampen åpnet seg opp den siste halvtimen, og Viking fikk mer rom – og med det noen sjanser. Men hjemmelagets offensive spillere kunne med fordel vært litt mer egoistiske og skutt selv, framfor å lete etter pasningsalternativer. Innleggene fra kantene var også for upresise.

Men – som så mange ganger før – med litt nigeriansk magi kommer man langt. Suleiman Abdullahi stusset en lang ball framover, og fant riktig adressat i Samuel Adegbenro. Alene med Bugge Pettersen sendte han Viking stadion til himmels.

Like etterpå ble innbytter Kieffer Moore skadet i en hodeduell med Jørgen Horn, og Vidar Nisja ble innbytter for innbytteren.

Begge lag jaktet et vinnermål på slutten, uten at det kom.

Vis fakta ↓
KAMPFAKTA