I 2000 begynte TIL med årlige laktattester, en løpetest som blant annet måler utholdenheten til spillerne og viser hvor de er i løypa. Det gjennomføres tre tester, i november, januar og i mars.

På januartesten har visekaptein Kopppinen satt personlig rekord.

— Det er veldig gledelig at Miika som er vår visekaptein står fram fra dag én. Han har satt personlig rekord på laktattesten i januar og det er svært gledelig at han står fram. Han var Norges beste midtstopper i fjor og jeg ser ingen grunn til at han ikke skal være det i år igjen, sier Per-Mathias Høgmo.

Og Koppinen selv mener han aldri har vært bedre trent.

— Jeg bestemte meg for å trene godt i november og desember, det gjorde jeg i fjor også, da mente jeg at jeg aldri hadde vært bedre trent. Jeg har litt samme følelsen nå som jeg hadde da vi startet opp da, sier Koppinen til iTromsø.

Men den finske bautaen mener utgangspunktet foran 2011-sesongen er mye bedre enn den var i fjor.

— I fjor var vi 13-14 spillere på trening og det var ganske frustrerende i perioder og ikke vite hvilket lag vi kom til å få. Nå er stammen på plass, vi er 21 mann på trening og alle er like sulten som i fjor, så dette lover godt, sier 32-åringen.

At det kun er han og Fredrik Björck som rene stoppere i klubben bekymrer han ikke.

- Det er ikke problematisk, det hadde vært verre om vi var 13-14 spillere. Vi har Ludvig (Rinde red.anm.) som er ung og lovende med oss nå, og så forstår jeg det slik at (Saliou red.anm.) Ciss er på vei tilbake, sier finnen.

Og allerede 5. januar tør Koppinen snakke om edelt metall i år igjen.

— Medalje i år igjen er absolutt mulig, jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal overbevise i toppen igjen. Jeg tror vi kan klare det, og så kommer vi selvfølgelig til å jobbe knall hardt for å nå gruppespillet i Europaligaen. Jeg har veldig lyst til å oppleve det. Jeg har spilt Champions League med Rosenborg, men Europaliga med TIL ville vært like stort, sier Koppinen.