Ullevaal stadion (Aftenposten): Den tidligere landslagslegen, Thor Einar Andersen, kan indirekte bli en viktig støttespiller for landslaget til tross for at han ble sparket av Per-Mathias Høgmo.

Norge skapte knapt sjanser mot Italia på Ullevaal tirsdag. Joshua King hadde rett nok vanskelige arbeidsforhold blant tre tøffe italienske forsvarere.

Med andre ord: Norge trenger en giftig spiss. Tysklandsproff Mohammed «Moa» Abdellaoue kan nok ikke hjelpe på en stund. Men han har fått hjelp av Thor Einar Andersen i tiden etter at han måtte gjennom en kneoperasjon i slutten av juli. Moa måtte fjerne brusk i kneet og har humpet rundt på krykker i seks uker. — Thor Einar og hans team har vært viktige for meg i denne første perioden etter operasjonen, forteller Moa.

Hjemmetrening

Moa har begynt på en lett opptreningsperiode. Etter operasjonen har han i store perioder trent hjemme i Norge under kyndig veiledning fra den tidligere landslagslegen.

Onsdag var han med på å presentere at Norges Fotballforbund endrer utstyrsleverandør fra Umbro til Nike fra og med neste år. Umbro har samarbeidet med NFF i 18 år.

Dagen før hadde Moa sett at Norge tape 0–2 for Italia. Det var ikke lett.

— Det kriblet i beina. Skulle ønske jeg kunne ha vært der ute og bidratt. Men nå er tankene mine mest et annet sted, sier Moa.

Etter vinterpausen

Hverken Per-Mathias Høgmo eller arbeidsgiver Stuttgart i Bundesliga kan regne med hans tjenester før etter vinterpausen. Legene regner med en opptreningsperiode på seks måneder etter operasjonen.

— Det var veldig surt der og da. Jeg hadde fått trent godt i sommer og følte meg i god form. Men jeg har kommet meg over det nå. Jeg kan jo ikke annet enn å se fremover, sier Moa.Armin Veh tok over som trener for Stuttgart i sommer. Et trenerskifte som Abdellaoue tror kan være til det gode.

— Dette er en trener klubben ser ut som om de satser på. Stemningen er god nå. Det var en del surere i forrige sesong, for å si det slik, forteller Bundesliga-spissen.