STORSEIER: Linn Jørum Sulland og Nora Mørk hadde få problemer med Puerto Rico. STORSEIER: Linn Jørum Sulland og Nora Mørk hadde få problemer med Puerto Rico. Foto: NTB scanpix

Sulland: - Jeg har lyst til å spille mot bedre lag også

Linn Jørum Sulland grep sjansen begjærlig da hun endelig fikk den. Nå håper hun på spill også i de avgjørende kampene i VM.

FREDERIKSHAVN: — Jeg hadde sett dem på film, så jeg visste at jeg skulle skyte opp eller mellom bena på dem, forklarte Norges høyreback etter å ha scoret syv mål på syv skudd og fått bestemannspremien etter 39-13 over Puerto Rico. Den opplevelsen sto i sterk kontrast til opplevelsen under Møbelringen Cup på Gjøvik og Lillehammer. Da fikk hun nesten ikke spilletid.

— Jeg kom til gode sjanser i denne kampen. Og så var det gøy å få til i kamp det jeg får til på trening.

- Du vil at det skal bli vanskelig å sette deg ut?

— En god kamp mot Puerto Rico teller ikke all verden. Jeg har lyst til å spille også mot de bedre lagene, fastslår veteranen.

Kan være scoringsmaskin

Så mye som syv mål eller mer på landslaget har ikke Sulland scoret på over to år. Da ble det ti mål mot Nederland. Og Sulland har flere «tiere». Den vi husker aller best er selvfølgelig de ti hun reddet Norge med i OL-finalen i London.

— Det var kult å få i gang Linn. Hun har et vanvittig skudd. Det gjelder bare for oss andre å få satt henne opp riktig. Da kan hun score mye, sier lagkaptein Stine Bredal Oftedal, som fikk hvile mesteparten av kampen.

- Neste motstander, Kasakhstan, skremmer vel heller ikke?

— Vi må opp noen hakk. Førsteomgangen var ikke av de beste, men det er litt typisk for en sånn kamp. Vi skulle være aggressive, men ble dratt ned på deres tempo. Samtidig var Puerto Rico bedre enn i kampen mot Romania, oppsummerer Oftedal.