CANAL+ slår tilbake etter tapet av engelsk fotball. Samtidig kan NRK og TV 2 trolig sikre seg gratiskamper etter at TV4-Gruppen har kjøpt samtlige rettigheter til fotball-EM i 2012 for Norge og Danmark.

— Fotball-EM er et av de største sportsevenementene og dermed en av de mest attraktive rettighetene. Det er meget gledelig at vi ytterligere styrker posisjonen vi har på sport i Norden med disse rettighetene i Norge og Danmark, sier Jan Scherman, administrerende direktør i TV4-Gruppen i en pressemelding.

- Viser styrke

Fersk sportssjef i CANAL + Norge, Kenneth Fredheim, tør ennå ikke si noe om hva dette i praksis vil bety for norske seere.

- Det er litt tidlig å si hvordan det blir med sendinger, dette er nesten like nytt for meg som for deg, sier Fredheim.

Han er imidlertid svært fornøyd med at kanalen markerer seg på fotballmarkedet etter å ha mistet rettighetene til engelsk fotball.

- Dette viser at de som trodde CANAL+ skulle legge seg ned og dø etter at vi mistet Premier League tar grudig feil, og det viser styrken til eierne våre, mener Fredheim.

OPPTUR: Sportssjef i CANAL+ Norge, Kenneth Fredheim, mener eierne viser styrke. (Foto: Kasper Wikestad/Digitalsport)

Vurderer samarbeid

På telefon fra Sverige bekrefter Scherman at CANAL+ kommer til å sende samtlige kamper. Når det gjelder de kampene som etter regelverket skal være tilgjengelig og gratis for alle norske tv-seere, sier TV4-direktøren at de vurderer et samarbeid med NRK eller TV 2. — Alle norske fotballelskere skal få se EM-sluttspillet. Vi åpner for å samarbeide med tv-stasjoner som finnes i Norge, eller så løser vi dette selv i samarbeid med Canal Digital og Telenor, og sender gratiskampene på en TV4-kanal, sier Scherman.

- Kommer dere til å ta kontakt med NRK eller TV 2, eller avventer dere tilbud derfra?

- Det kommer nok til å bli samtaler mellom oss på noe vis, sier direktøren, men understreker at det er lenge til 2012:

- Vi har god tid og skal jobbe grundig med dette.

Fotball-EM i 2012 spilles i Polen og Ukraina. 16 nasjoner deltar i mesterskapet, som spilles i perioden 9. juni til 1. juli 2012. ## Har sikret seg i Sverige

TV4-Gruppen opplyser at de i samarbeid med SVT og Canal Digital allerede har kjøpt de svenske rettigheter til sluttspillet.

I Sverige viser TV4 13 kamper eksklusivt, SVT viser 11 kamper eksklusivt og Canal Digital viser 7 kamper eksklusivt.

Samtidig melder NTB at Telenor har inngått en avtale med TV4-gruppen om å kjøpe 35 prosent av CANAL+.

TV4-Gruppen og Telenor-konsernet har inngått en avtale om felles eierskap i C More Entertainment, som opererer under merkenavnet CANAL+.