Gårsdagens bortemøte med Viking viste med tydelighet en såret gullkandidat. Et TIL-lag som lenge har duftet av gull, men som nå er tappet for kvalitet og overskudd.

Spillersalg, skader — og dermed stor slitasje på de gjenværende spillerne - måtte til slutt gå ut over prestasjonene. Sprekken mot Lillestrøm sist onsdag var nok ikke tilfeldig. I går gikk laget definitivt ned for telling, og nå varsles det ekstra fridager i landskamppausen.

Det synes å være nødvendig om laget skal komme opp i knestående og kjempe om medalje ut sesongen. Det er fortsatt mulig, og blir en viktig gulrot etter fiaskoen i NM-cup og Europa League.

Per-Mathias Høgmo erkjenner samtidig at det er urealistisk å sammenlikne TIL med klubber som Molde og Rosenborg. Mens gårsdagens duellanter fra Lerkendal har forsterket betydelig, har TIL gitt slipp på to nøkkelspillere så langt. Trolig slår Kara følge med Tom Høgli og Tore Reginiussen om ikke alt for lenge.

Man kan spørre seg hvor nødvendig dette har vært. Men åpenbart har ikke klubben noen valg. Økonomien er fortsatt den store hodepinen på Alfheim. Og fortsatt henger spøkelset om poengtrekk over dem.

Med gode prestasjoner som lag, kommer også interessen for enkeltspillere. Da er det vanskelig å si nei, både av hensyn til klubbøkonomi og spillernes ønsker om spill utenlands til bedre betingelser.

Er det nødvendig av TIL å la Kara slå følge med Høgli og Reginiussen? Si din mening lenger ned på artikkelen!

Slik er hverdagen på Alfheim. Pengene strekker ikke til, og gammel "moro" må gjøres opp for nå. Underskudd på rundt 50 millioner kroner har ballet på seg de siste årene, og tross Høgli-salg og aksjeemisjon er det åpenbart ikke nok.

Dermed forblir TIL en nesten-klubb i norgestoppen. Ikke dårlig bare det, tross alt har klubben vært i norsk toppserie 25 av de 26 siste sesongene. Men veldig surt at man nok en gang glipper på oppløpssiden.

Vi så det sist i 2004, da gullsjansene smuldret bort etter salgene av Morten Gamst Pedersen og Peter Kovacs. Den gang endte det med 4. plass. Hva utfallet blir i 2011 gjenstår å se, men for øyeblikket er "Gutan" på vikende front sammenliknet med mange av motstanderne.

Så blir spørsmålet når gullsjansen byr seg på nytt. Jeg tror vi snakker om flere år med den spillerlogistikken og økonomien TIL har å forholde seg til på kort sikt.

Hva tror du?