Rosenborg-keeperen uttrykker sin misnøye i et intervju med VG i etterkant av Norges 2-3-tap mot Belgia i Brussel.

I løpet av de fem privatlandskampene i år, har André Hansen kun fått stå én omgang. Mot Finland 29. mars. Da holdt keeperen buret rent.

– Ut i fra hva jeg har prestert det siste året, synes jeg at jeg burde fått en reell mulighet til å konkurrere, men det har jeg ikke fått. Det er surt, sier André Hansen til VG.

26-åringen har vært en av eliteseriens beste keepere – om ikke den beste – de siste tre-fire sesongene. Etter overgangen til RBK har han etablert som seriens stødigste målvakt.

Hansen er skuffet over de få mulighetene han har fått til å kapre plassen på landslaget. Både Rune Almenning Jarstein og Ørjan Nyland, som sto de to siste privatlandskampene mot Island og Belgia, er tydeligvis foran i køen.

– Det var tre privatkamper nå. Og vi hadde to privatkamper forrige gang. Det må uten tvil ha vært mulig og fått en hel match i løpet av de fem privatkampene. Ut fra mine egne prestasjoner synes jeg det var på tide å kunne få en reell mulighet til i hvert fall å få være med i konkurransen. Og så da heller bli veid og funnet for lett.

André Hansen (nummer to fra venstre), slik vi er vant til å se ham på A-landslaget: på benken. Foto: NTB scanpix

– Treneren sa vel ved uttaket også at det er lenge siden vi har hatt en sånn keepersituasjon og at det er stor konkurranse. Men da nytter det ikke å ikke få muligheten til å konkurrere, sier André Hansen og legger til at uttalelsene ikke er ment som sutring.

Landslagets keepertrener, Frode Grodås, har foreløpig ikke besvart vår henvendelse.

Da Per-Mathias Høgmo møtte pressen mandag morgen, svarte han slik på tilbakemeldingen fra André Hansen:

– Han gjorde en veldig god omgang mot Finland og står veldig godt i RBK.

– Men hvorfor fikk han ikke sjansen?

– Man gjør noen prioriteringer og vi valgte dette denne gangen.