tb2c4df0pixel.jpg tb2c4df0pixel.jpg

Fransk politi stoppet buss med 29 russere på vei fra Nice

Politiet driver klappjakt på russiske fotballpøblerstoppet.

I dag kunngjorde UEFA hvordan de skal håndtere saken videre:

Et foreløpig ukjent antall russere er anholdt og bragt til et interneringssenter, skriver avisen Nice Matin.

Fransk politi er nå på jakt etter russiske tilhengere som deltok i tilskuerbråket før og like etter kampen mellom England og Russland i Marseille sist lørdag. Ifølge nyhetsbyrået AP er det mistanke om at noen av de som var i bussen kunne være blant pøblene som gjorde livet i den franske havnebyen svært utrivelig denne lørdagskvelden.

En talsmann for den russiske ambassaden i Frankrike har bekreftet at russere er blitt arrestert.

Alexander Shprygin som er leder for den russiske supporteunionen og skal ha vært i bussen, har sendt ut meldinger på Twitter hvor han forteller at 29 russiske tilhengere kommer til å bli deportert ut av Frankrike. Han benekter at disse har deltatt i bråket i Marseille lørdag. Shprygin er kjent for å ha nynazistiske holdninger, men er samtidig assistent til Igor Lebedev. Lebedev er medlem av det russiske fotballforbundet.

Lebedev er også politikeren som ikke kunne se noe galt i at tilhengerne sloss. (Les mer om dette i saken som det er lenket til under her)

Denne politikeren mener at pøbelens herjinger er greit:

To briter dømt

Mandag ble to britiske menn dømt for å deltatt i opptøyene i Marseille. De to, en 41 år gammel sykepleier og en 20 år gammel kokk, er de første som har fått dommer for fotballrelatert bråk i byen. 10 andre engelskmenn kommer til å få sine saker opp for retten de nærmeste dagene.

Her blir russerne som ble arrestert i nærheten av Nice fraktet bort. Foto: ERIC GAILLAR, Reuters/NTB Scanpix

Arrangørene av EM, myndighetene og fransk politi frykter at det kan komme til nye voldelige sammenstøt i forbindelse med at både England og Russland nå skal spille kamper nord i Frankrike, henholdsvis i Lens og Lille. To byer som bare ligger en drøy halv times kjøretur fra hverandre.

Russere og engelskmenn i nord

Det er forventet at minst 10.000 engelske tilhengere uten billetter kommer til å reise til Lens i forbindelse med kampen. Men Lens er en såpass liten by at det engelske forbundet har bedt dem om å velge Lille som er en større by.

Dette er ikke uproblematisk i og med at Russland spiller mot Slovakia i nettopp Lille onsdag ettermiddag. England spiller mot Wales i Lens torsdag ettermiddag.

— Vi oppfordrer alle til å oppføre seg, men vi har bekymringer rundt sikkerheten, sier sjefen for det engelske fotballforbundet (FA) Greg Dyke.

  • Det er noen steder det er fred og fordragelighet under EM:

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike: