LERKENDAL: Han har en fortid i Barcelona, spilt to landskamper for Spania og er nå blitt ny manager for den kyprotiske seriemesteren.

46 år gamle Thomas Christiansen — født i København - leder laget som står i veien for at Rosenborg skal ta et nytt steg ut i Europa. Med seier over APOEL i dobbeltoppgjøret med første del onsdag kveld, er trønderne sikret gruppespill i Europa League, og omlag 50 millioner i premiepenger og aller viktigst: Muligheten til å kvalifisere seg til Mesterligaen.

  • **Her er den europeiske «pengeguiden» for Rosenborg:

(krever innlogging)**

Må gjøre hjemmeleksene

Mandag ankom APOEL Trondheim, før laget trente på regntunge Lerkendal stadion klokken 19 onsdag — timer etter at RBK hadde en åpen økt for presse og publikum. Christiansen hevder ingen representanter fra APOEL var der.

— Vi så ingen trening, vi fokuserer kun på oss selv. Gjør vi den leksen bra, er mulighetene bedre, sier Christiansen.

ROLIG ØKT: I regnvær hadde APOEL tirsdag sin siste trening før skjebnekampen onsdag kveld. Vinneren er sikret minst åtte kamper til i Europacupen denne høsten. Foto: Marius Dahl

Han innledet onsdagens pressekonferanse med å uttrykke sin misnøye for trekningen, men med sin skandinaviske bakgrunn føler han at han har bra kontroll på hva som venter dem.

— Fordel Rosenborg

— Først og fremst vil jeg si vi hadde en uheldig trekning, for vi skal møte et veldig bra lag. Et lag som er midt i sesongen, sier han.

— Det er en fordel for dem at de har startet sesongen, spilt mange kamper. De er fokusert i hver kamp og selv om vi så de roterte mye mot Haugesund, vant de 6-0, fortsetter APOEL-sjefen.

Likevel ville han ikke avsløre overfor adressa.no - og omlag ti kypriotiske journalister - hvordan laget skal slå Rosenborg på Lerkendal.

— Jeg kommer ikke til å snakke om noe taktikk, jeg ønsker at laget skal få en best mulig oppladning til kampen. Jeg har sett flere Rosenborg-kamper og er jo halvt-skandinavisk, så jeg kjenner dem godt. De har en bra historie, sier Christiansen.

Vært i Trondheim før

— Spillerne vet hvor de skal angripe Rosenborg i morgen. De viste enkelte svakhetstegn mot Norrköping selv om de scoret mange mål også. De har svake punkter, hevder han.

Lagets nederlandske keeper Boy Waterman har spilt på Lerkendal før og sto for Karabükspor da de slo ut trønderne med 1-1 i Trondheim i Europaligakvalifiseringen sensommeren i 2014. — Det er viktigere for oss at vi har flere spillere med erfaring fra gruppespill, de har møtt Barcelona, Ajax og PSG. De kjenner til presset, sier Christiansen.

— Vi går for seier, men uavgjort her er et godt resultat. Jeg vil si det er 50-50, men de har presset på seg for å få et bra resultat her, selv om jeg vil si de har en liten fordel, sier han.