Steffen Iversen er tilbake på landslaget etter et år ute av landslagsvarmen. 33-åringen skal bidra med sin rutine når Norge skal forsøke å ta seg til EM i Polen og Ukraina i 2012. — Jeg har alltid lyst til å spille på landslaget når jeg har muligheten, sier Iversen etter å ha blitt tatt ut til kampene mot Island og Portugal.

To kamper som er helt avgjørende for Norge i EM-kvaliken. Uttaket i dag kom egentlig ikke som noen overraskelse på veteranen.

- Jeg snakket med Ola og han fortalte at det var gode muligheter til å være med i troppen, sier en fornøyd RBK-spiller.

- Hva tror du om enda flere kamper med tanke på skadeproblemene?

— Jeg er vant til det nå, når vi har spilt kamper to ganger i uka, så det skal gå greit, sier Iversen.

Stolt Eggen

Iversen spilte sin hittil siste landskamp i fjor høst, før han meldte forfall mot nettopp Island av familiære årsaker. Noe Drillo ikke skal ha satt veldig stor pris på.

— Jeg vet ikke hvorfor Steffen er spesielt interessant, men han har spisskompetanse. Han er med på grunn av det han presterer på sitt beste, sa Drillo da han røpet at trønderen igjen har fått tillit.

Også trener Nils Arne Eggen er glad over at Iversen er tilbake for landslaget, selv om fokus først og fremst er på RBK for veterantreneren.

— Nå skal vi spille to svært viktige kamper. Først i København og deretter i Kristiansand etterpå. Så får vi se hvordan belastningen har vært da og om han er skadefri, sier Eggen.

- En Steffen frisk nok til å spille for Rosenborg så skal han selvsagt spille for landslaget og det er vi stolt over, sier Eggen.