BARCELONA-ESPANYOL 4-1

Barcelona avga poeng mot lillebror Espanyol i helgen og kom under i onsdagens cupkamp, men slo tilbake og tok en overlegen 4-1-seier.

Etter helgens skuffende 0-0-kamp i serien, som sendte Atlético Madrid til topps på tabellen, fikk Barcelona en ny smell da Felipe Caicedo scoret for gjestene før det var spilt ti minutter på Camp Nou onsdag.

I en kamp med meget høy temperatur, mange stygge taklinger, to røde kort og hele 12 gule, var det selvsagt Lionel Messi som sto fram og vendte kampen. Først utlignet han frispilt av Andrés Iniesta, og rett før pause gjorde han 2-1 med et frispark via tverrliggeren.

Messi ble for øvrig forbannet på Espanyol-keeper Pau López Sabata etter at keeperen tråkket på Barcelona-stjernen da han lå nede.

SE HENDELSEN I VIDEOEN UNDER:

Messi spilte også Gerard Piqué fram til det tredje målet tidlig i en 2. omgang Barcelona dominerte totalt.

Verre ble det etter at Espanyol-spillerne Hernan Perez og Pape Diop ble utvist, og mot slutten var det tilløp til håndgemeng hele tiden. Flere Espanyol-spillere mente at Messi og Neymar prøvde å håne dem.

— Amerikansk fotball

Barcelona-trener Luis Enrique sammenlignet Espanyol med et NFL-lag.

– Dommerne er de som setter grensene. Det er de som skal sikre oss at dette er fotball og ikke amerikansk fotball, sa Enrique.

– Alt som tar oss vekk fra fotballen bekymrer meg. Vi vil vel alle se på dette på grunn av spillet.

Det er bare noen dager siden Espanyols tøffe, gode og ikke sjelden knallharde forsvar bidro til 0-0 mot Barcelona.

– Når noen går over grensen, er dommerne der for å reagere, sa Enrique.

— Det er alltid høyt tempo i byderbyene, og Espanyol spiller alltid på grensen. I helgen tillot dommeren det, men ikke i dag, og da ble det lettere for oss å spille fotball, sa Gerard Piqué.

Neymar satte punktum med 4-1 etter veggspill med nettopp Messi, som altså var involvert i alle fire mål.

Arda Turan og Aleix Vidal debuterte begge for Barcelona, etter at overgangsforbudet ble opphevet ved årsskiftet.

Hattrick av Negredo

Valencia la til side svak serieform og knuste Granada 4-0. Álvaro Negredo scoret tre av målene.

Den tidligere landslagsspissen har vært ute av laget i mer enn tre måneder som følge av skade og dårlig form. Onsdag slapp han til, og han brukte bare sju minutter på å score det første målet.

Rodrigo Moreno doblet ledelsen, mens Negredo økte to ganger i 2. omgang, begge på straffespark.

— Dette var et steg i riktig retning, sa Valencia-trener Gary Neville.

Sevilla tok et langt steg mot kvartfinale med 2-0-seier over byrival Betis. Danske Michael Krohn-Dehli slo an tonen med et fint solomål i første omgang, og rett etter pause doblet Grzegorz Krychowiak ledelsen etter møljespill.

Det var ingen god dag for Betis. Ruben Castro sendte et straffespark over mål, og Alfred N'Diaye ble utvist rett før slutt med to gule kort.

I dagens tredje byderby spilte serieleder Atlético Madrid 1-1 borte mot Rayo Vallecano takket være Saul Niguez' utligning midt i annen omgang.

Athletic vendte

Athletic Bilbao lå under 0-2 mot Villarreal, men vendte kampen med scoringer av Inaki Williams, Aritz Aduriz og Aymeric Laporte i annen omgang. Villarreal måtte avslutte kampen med ti mann etter at Mario Gaspar ble utvist mot slutten.

— Dette er en type kamp som lever i minnet lenge, sa Bilbao-trener Ernesto Valverde.

— Vi trengte en seier som dette etter den siste tidens prestasjoner. Spillerne viste mot og karakterstyrke i dag.

Villarreal flyr høyt i serien med 4.-plass og ledet etter scoringer av Leo Baptistao og Samuel Garcia, men har tross tapet sjansen til å sikre avansement på hjemmebane neste uke.

— Vi er irritert over at vi tapte. Vi skulle ha punktert kampen med et tredje mål da de hang mot tauene. Vi visste at de ville komme sterkt etter pause, sa trener Marcelino Garcia.

Deportivo La Coruña slet seg til 1-1 mot 2.-divisjonslaget Mirandes takket være en sen utligning av forsvareren Alberto Lopo. (©NTB)