DNB ARENA (Aftenbladet): Stavanger Oilers er klare for sin syvende NM-finale på like mange år etter at de slo Storhamar 3-1 i DNB Arena i den avgjørende kamp syv lørdag kveld.

Storhamar sjokkerte riktignok Oilers da de tok ledelsen etter bare tre minutter – men et heltent Oilers svarte umiddelbart ved Philippe Cornet, før scoringer fra Rudolfs Balcers og Dan Kissel sørget for at Oilers er ett steg nærmere sitt femte NM-gull på rad.

— Det er veldig deilig å gå til finalen. Folk forventer mye av oss og det er deilig å levere og opprettholde finaletradisjonen i Oilers, sier kaptein Kristian Forsberg til Aftenbladet.no like etter at Oilers har sikret en plass i klubben sjuende strake NM-finale.

— Storhamar har vært gode, men vi trakk det lengste strået. I denne kampen var vi bunnsolide og leverte da det gjaldt som mest. Det viser at vi kan, sier Forsberg.

Også Tommy Kristiansen var en glad og lettet mann etter 3-1-seieren.

— Utrolig deilig. Jeg var faktisk 100 prosent sikker på seier da jeg dro til hallen i dag. Det var nesten en rar følelse. Men i denne kampen sto hele laget fram og gjorde en solid jobb. Vi spiste pucken og nektet Storhamar tid og rom. Det var en komplett lagseier, og dette viser hvilket vinnerlag vi er, sier Kristiansen.

Storhamar ga Oilers kalddusj

Et fullsatt DNB Arena, 4250 tilskuere, satte standarden fra start av lørdag kveld. Med et enormt lydnivå på tribunen fra første dropp sørget det for tenning og høyt tempo også nede på isen.

Mannen med gullhjelmen, Josh Soares, feiret for finaleplass. Foto: Pål Christensen

Allerede før to minutter var spilt hadde Storhamar rukket å ha en god målsjanse ved Alexander Reichenberg – før Tommy Kristiansen like etterpå hadde en stor mulighet til å sende Oilers i føringen med et skudd fra kloss hold.Og etter tre minutter lå den første pucken i mål. Storhamars Mikael Zettergren vant droppen i Oilers’ sone, og sendte den ned til Hampus Gustafsson ved rundvantet.

Han la pucken ut til Erik de la Rose, som banket pucken i lengste hjørne. 1-0 til Storhamar.

Oilers snudde kampen

Oilers skjønte alvoret og tok umiddelbart affære. På det påfølgende angrepet dro Philippe Cornet seg fint forbi en motstander, satte fart inn i sonen og skar innover mot mål før han satte pucken i nettet.

1-1 og like langt, bare sekunder etter at Storhamar tok ledelsen. En svært viktig utligning for Oilers.

Hjemmelaget tok over føringen i kampen etter utligningen, og malte på for et ledermål. Fire minutter før første hvil kom uttellingen.

Peter Lorentzen stjal pucken fra en Storhamar-back og ga den til Rudolfs Balcers. Unggutten, som fylte 19 år fredag, dro på elegant vis av en mann før han plasserte pucken i lengste kryss. 2-1 — kampen var snudd og Oilers var i føringen.

Kissel økte til 3-1

Oilers fortsatt der de slapp etter pausen, og kjørte på videre i midtperioden.

Bare tre minutter var gått da Philippe Cornet slo en vanvittig pasning fra egen sone til Dan Kissel, som plutselig var helt alene med Storhamars målvakt. Amerikaneren var sikker som banken, tok en dragning og smalt pucken opp i høyre kryss. 3-1 til Oilers.

Midtveis i perioden fikk Storhamar sitt første powerplay for dagen – og helt mot slutten av overtallet var det bare marginer som gjorde at de ikke reduserte til 3-2 da Jacob Berglund satte pucken i stolpen og ut.

Storhamar nære redusering

Med 3-1 etter to perioder hadde Storhamar en beintøff oppgave foran seg i tredje periode. Også denne gangen skulle de få sine største målsjanser i et overtall midtveis i perioden.

Og denne gangen haglet det rundt Oilers-buret. Gjestene noterte seg for fire-fem store sjanser, men Oilers forsvarte seg med nebb og klør, fikk pucken unna i siste liten hver gang og klarte den viktige jobben med å ri unna undertallet.

De siste minuttene hadde Oilers god kontroll og var nærmere 4-1 enn Storhamar var 3-2 - blant annet ved et skudd i stolpen fra Rudolfs Balcers - men kampen endte med 3-1-seier og dermed finaleplass for Stavanger Oilers.

Den første finalekampen mot Lørenskog er tirsdag klokken 19:00. VI FULGTE KAMPEN MINUTT FOR MINUTT: