TRONDHEIM: Holmar Örn Eyjolfsson slet så mye med å sovne natta etter «England-bragden», at han var umulig å få tak i før nærmere klokken 12 dagen etter.

Matthias Vilhjalmsson jublet så høyt da midtstopper Ragnar Sigurdsson utliknet i Nice, at han var livredd for å vekke datteren – og dermed tilbringe resten av EM-kvelden på barnerommet.

Dette er rammen når Rasmus&Saga inviterer seg selv til «hjemme hos-podkast, Island spesial».

Vi er på Ranheim, der både Eyjolfsson og Vilhjalmsson bor med sine familier.

Dette gir antakelig noe dårligere lyd enn ellers, men desto bedre stemning der RBK-spissen byr på kaffe a la sin egen bestemor mens praten går.

Riski og «Bakenga-gate»

Underveis snakker vi om islandsk fotball, om Tyskland-coach Joachim Löws siste «klø seg og lukte på-stunt» og også om en klin gal islandsk kommentator.

Men vi snakker også om Riskis tur til Odd Grenland, vi er innom «Bakenga-gate» — og Eyjolfsson gir oss en innføring i hvordan RBK skal opptre på bortebane i Europa.

Norrköping-kampene blir også heftig diskutert, hvor Eyjolfssons gode kompis Andreas Johansson spiller til daglig. De møttes i tyske Bochum, men RBK-stopperen vil ikke helt være med på at det er tysk skikk å lære seg «Bier und Schnaps» når man flytter dit.

Vilhjalmsson om barnefotball

Tidligere denne uka tvitret Vilhjalmsson at han var uenig i at norsk knøttefotball tar seks ukers helt fotballfri midtsommers. Argumentasjonen – og reaksjonene han fikk – får du også i Rasmus&Saga.

I podkasten er vi også innom at kona til Rasmus endelig har begynt å se EM-fotball. Og at spiss i KIL/Hemne, Hallvard Løseth, slapp karantene etter rødt kort på grunn av en mildest talt uvant språkmisforståelse.

Slik lytter du

Vil du høre Rasmus&Saga, kan du gjøre det ved å klikke på denne!

Du kan også lytte og abonnere på Rasmus&Saga på iTunes.