Simone Biles ble seksuelt misbrukt av en tidligere laglege. Reuters

Amerikansk OL-helt forteller om seksuelle overgrep: – Den siste tiden har jeg følt meg ødelagt

Turnprofilen Simone Biles tok fire OL-gull i Rio. Nå forteller hun om hvordan en tidligere laglege misbrukte henne seksuelt.

20-åringen kom med sin beretning på sin private Twitter-konto mandag. Der forteller hun at legen Larry Nassar forgrep seg på henne.

Avsløringen kommer etter at flere andre turnere har fortalt lignende historier om Nassar.

Les også

Norsk idrett skjerper sine rutiner for varsling om trakassering

– De fleste av dere kjenner meg som en glad, fnisende og energisk jente. Men den siste tiden har jeg følt meg litt ødelagt, og jo mer jeg prøver å få stemmen ut av hodet, jo høyere skriker den. Jeg er ikke lenger redd for å fortelle min historie, skriver Biles.

– I for lang tid har jeg spurt meg selv «Var jeg for naiv? Var det min feil?». Nå vet jeg svaret på disse spørsmålene. Nei. Nei, det var ikke min feil og jeg bør ikke bære på skyldfølelsen som tilhører Larry Nassar, landslaget og andre, skriver hun videre.

Hun beskriver Nassars oppførsel som «fullstendig uakseptabel og frastøtende».

Den tidligere laglegen er anklaget for å ha misbrukt mer enn 100 tidligere gymnaster.

Les også

Professor ber utøvere melde fra om seksuell trakassering: – Må hindre at andre blir rammet

I desember ble han dømt til 60 års fengsel i en annen sak som omfattet oppbevaring av barnepornografi. Legen risikerer nå ytterligere 40 til 125 års fengsel. Han har så langt erklært seg skyldig i å ha forgrepet seg på sju jenter.

(@NTB)