MOLDE (Rbnett): Tobias Svendsen har hatt et tilbud fra MFK siden oktober i fjor. Nå har han bestemt seg for å skrive under en profesjonell A-kontrakt, samtidig som han skal fortsette skolegangen ved Molde videregående.

-Jeg er glad for at vi har fått dette på plass. Skole er fortsatt viktig, men han skal trene med oss så mye som mulig. Vi håper Tobias skal utvikle seg videre, det er en spiller vi har stor tro på, sier Ole Gunnar Solskjær til Rbnett.

16-åringen har signert en kontrakt ut 2018-sesongen. Samtidig har storebror Sander forlenget sin avtale ut 2017.

— Dette er framtida i Molde Fotballklubb. Det er viktig for oss at begge får mange muligheter til å spille i årene som kommer. Vi er stolte av at disse guttene kommer opp fra Akerakademiet. Nå skal de bli dominerende i Molde og forhåpentligvis selges til utlandet på sikt, sier Solskjær om Svendsen-brødrene, som begge har trent med Ajax flere ganger.

– Jeg føler Molde vil satse på meg, og etter ei stund i tenkeboksen valgte jeg å inngå avtale med Molde for tre år, sier Tobias til moldefk.no.

Eirik Hestad (20) forlenget nylig sin avtale med MFK ut sesongen 2019. Dermed er alle de tre største lokale talentene knyttet til klubben på lange kontrakter.

-Dette er et viktig signal til både ham og omgivelsene. Vi skal belønne gode prestasjoner, og nå var tida inne for å løfte Eirik opp på et annet nivå i kontrakten og gi ham ett ekstra år. Det har han fortjent. Eirik har tatt store steg, han er blitt mange hakk bedre i løpet av 12015, sier Solskjær.

–Jeg har fine utviklingsmuligheter i Molde. Både treningsmiljøet og ikke minst konkurransen om plassene på laget, skaper sportslig kvalitet gjennom hele året, sier Hestad til klubbens hjemmeside.