I løpet av det siste døgnet ble det gjort endringer i Brann-stallen. Lars Grorud blir Fredrikstad-spiller, mens Fredrik Haugen er i ferd med å lånes ut til Sandefjord. I tillegg har vi fått vite at 17-årige Bård Finne er tilbudt proffkontrakt, og at Brann jakter Starts midtbanespiller Solomon Owello.

Spør du meg, med tanke på at Brann skal bli et bedre lag – og er det ikke det vi alle ønsker? – så ser endringene fornuftige ut. At Brann velger å bruke ressurser på Owello setter jeg imidlertid et par spørsmålstegn ved.

Lars Grorud gjorde det brukbart for Brann i fjor. I år var han ved starten av sesongen – i likhet med resten av Brann-laget – ikke like robust. Han fikk starte til sammen sju kamper. Brann tapte fem av dem. Så da Markus Jonsson var tilbake fra skade, ble han henvist til benken.

Det er forståelig at den sympatiske østlendingen ønsker mer spilletid, og det er forståelig at Brann lar ham gå. For nå rykker stortalentet Jonas Grønner nærmere en plass i førsteelleveren. Og det, at unge bergensere får sjansen i Brann, kan jeg så absolutt like.

Derfor jubler jeg også over Bård Finnes proffkontrakt, og derfor er jeg litt mer skeptisk til at Fredrik Haugen lånes ut til Sandefjord. Jeg skulle så gjerne sett ham som en viktig bidragsyter i Brann-trøyen. Men når han i år ikke har vært god nok, og veien til en fast plass er blitt lenger etter Huseklepps inntreden på laget, kan utlånet forsvares.

Etter all sannsynlighet vil han utvikle seg mer som spiller i Sandefjord, der han gjenforens med Arne Sandstø. Det er bra for Haugen, og det er bra for Brann.

Når sesongen er over vil vi ha ham tilbake.

At Brann ønsker Owello er overraskende. På midtbanen har Brann allerede gode alternativer i Nordkvelle, Mjelde, El Fakiri, og, ikke minst, Kristoffer Barmen. Hvis Brann kjøper Owello vil Barmens vei inn på laget bli lang, kanskje for lang og da ser jeg for meg en spiller som i 2013 stagnerer, og kanskje lånes ut, kanskje til Sandefjord.

Owello – som rykket ned med Start i fjor – er en god spiller, for all del, men er så mye bedre enn dem vi har?

Brann må være oppmerksom på hvilke signaler de sender ut til unge talenter i distriktet, og hvilke signaler de sender ut til supporterne , som i noen tiår har skreket seg hese etter bergensere på laget. Det er vel å bra, og nødvendig, med både utlendinger og østlendinger på laget, men mer enn én bergenser bør det på sikt være plass til.

Huseklepp-feberen som herjer i byen, handler litt om at Huseklepp er en god fotballspiller, men mest om at han er bergenser.

  • Hva mener du? Bør Brann gå for Solomon Owello? Og er det greit at Fredrik Haugen lånes ut?