Bryne – Vard 1-3 : — Dette var flaut. Det er langt fra godt nok, og det finnes ingen unnskyldning, sier Bryne-kaptein Esben Ertzeid til Aftenbladet.no.

Forrige helg tapte Bryne 1-2 mot Ålgård. Lørdag ble det tre nye baklengs mot Vard Haugesund.

Selvmål

Et forsøk på en lobb fra Marius Helle var det eneste Bryne produserte offensivt de første 20 minuttene, og det var ingenting å si på at Vard Haugesund tok ledelsen da ett skudd fra 18 meter endret retning i Bryne-stopper Christer Fjellstad og fintet ut Jonas Høidahl etter 21 minutter.

Tre minutter seinere var det midtstopperkollega Henning Vikesdal Petersen som var sist på ballen da han fikk ballen i kneet etter at Vard kom rundt på sin høyreside og fikk ballen inn foran mål etter en frisparksituasjon. Dermed sto det 2-0 til Vard.

-Forferdelig 1. omgang

Vard dominerte også banespillet, og Bryne-spillerne kom stadig på etterskudd og måtte lage frispark.

— Første omgang er forferdelig. Vi gjør ikke jobben i kollektivet og blir strekt ut i alle retninger. Det er greit at det er januar, men dette holder ikke mål, sier Bryne-trener Tommy Bergersen til Aftenbladet.no

Det ga han også klart og tydelig beskjed om til spillerne i garderoben etter kampen. I de to første treningskampene har alle spillerne i troppen fått spilletid. Det kan de nå bli slutt på.

— Jeg kommer ikke til å gi spilletid til folk som ikke gjør jobben, sier Bergersen, uten at han vil nevne navn.

Bedre etter pause

Bryne gjorde flere avtalte bytter i pausen og kom på banen med en annen aggressivitet i duellene og bedre presisjon i pasningsspillet etter pause. Rutinerte Kai Ove Stokkeland ga laget mer ro på midtbanen, og ungguttene Henning Romslo, Geir Dahle Høyland og Anders Dahle Thorsen tilførte Bryne mer vilje og trøkk.

Marius Helle burde scoret etter 53 minutter da han fikk ballen servert av spissmakker Kai Risholt. Men ballen traff keeper og rullet ut til hjørnespark.

Etter 60 minutter gjorde Bryne et dobbeltbytte da Kim Nyborg og Lundrium Binaku kom inn for Kai Risholt og Mats Cato Moldskred. Og Nyborg var nære på å score på sin første berøring på ballen etter et frispark fra Romslo. I stedet var det innbytter Lundrim Binaku som reduserte for Bryne tre minutter seinere etter fin pasning fra nevnte Romslo og flott forarbeid av Marius Helle.

Men i stedet for utligning scoret Vard på sin eneste sjanse i andre omgang da Alexander Stølås var først på en retur etter hjørnespark. Da var det spilt 75 minutter. Like før slutt hadde Geir Dahle Høyland en solid sjanse til å pynte på resultatet, men avslutningen gikk en halv meter utenfor.

— Jeg synes vi styrer kampen i første omgang og hadde forventet mer trøkk fra Bryne. Etter pause hever Bryne seg og kjører kampen, sier Vard-trener Steinar Lein.

KAMPFAKTA

Bryne – Vard Haugesund 1-3 (0-2).

Nye Loen, Nærbø.

Mål: 0-1 Oddbjørn Skartun (21), 0-2 Selvmål (Henning Vikesdal Petersen), 1-2 Lundrim Binaku (63), 1-3 Alexander Stølås (75).

Dommer: Tomas Ø. Tjelle, Forus og Gausel.

Gult kort: Sverre Larshus Larsen, Bryne.

Bryne (4-4-2): Jonas Høidahl – Vegar Landro, Henning Vikesdal Petersen, Christer Fjellstad (Anders Dahle Thoresen fra 46.), Aleksander Midtsian (Henning Romslo fra 46.) – Mats Cato Moldskred (Lundrim Binaku fra 60.), Sverre Larshus Larsen, Esben Ertzeid (Kai Ove Stokkeland fra 46.), Klaus Vikesdal Petersen (Geir Dahle Høyland fra 46.) – Kai Risholt (Kim Nyborg fra 60.), Marius Helle.