Dagens lokaloppgjør blir ikke helt den generalprøven som AaFK og Molde kunne ønske seg, ettersom det er og har vært internasjonale kamper i denne perioden. Begge lag har valgt å hvile sine landslagsspillere, og stiller derfor uten flere av sine mest betrodde aktører.

Grytebust hviler

AaFK må klare seg uten sin kaptein, Sakari Mattila, som spilte fra start i Finlands landskamp mot Nord-Irland søndag.

Sten Grytebust, som var med i den norske landslagstroppen mot Kroatia, er kommet hjem til Ålesund, men er ikke med i dagens AaFK-tropp.

Heller ikke unggutten Henrik Bjørdal, som har vist svært oppløftende takter i vinter, er med på dagens kamp. Han er på landslagsoppdrag med G19-landslaget. Akeem Latifu er også opptatt med landslagsspill med sitt Nigeria.

På skadelisten til AaFK står, i tillegg til langtidsskadede Fredrik Carlsen, Torbjørn Grytten (ankel) og Vebjørn Hoff (overbelastning i låret).

Med et så stort fravær i det som i utgangspunktet ikke er en overfylt AaFK-stall, er det derfor en rekke forholdsvis ukjente navn som bekler noen av setene på AaFK-benken.

Seks landslagsspillere ute for Molde

Molde er uten Ørjan Håskjold Nyland og Vegard Forren, som startet A-landslagets kamp mot Kroatia lørdag. Martin Linnes og Harmet Singh, som også var den norske i landslagstoppen, er heller ikke med. I tillegg er Mohamed Elyounoussi på oppdrag med U21-landslaget

Moldes finske stopper, Joona Toivio, spilte sammen med AaFKs Mattila mot Nord-Irland søndag, og er heller ikke med i dagens oppgjør. I tillegg er Per Egil Flo og Knut Olav Rindarøy ute for Molde.

Lagene

AaFKs lag (4-4-2): Andreas Lie — Jo Nymo Matland, Mikael Dyrestam, Tero Mäntylä, Daniel Gretarsson - Thomas Martinussen, Peter Orry Larsen, Michael Barrantes , Aron Thrandarson - Mostafa Abdellaoue, Leke James.

Innbyttere: Sondre Sødergren, Oddbjørn Lie, Edvard Skagestad, Jørgen Hatlehol, Knut-Idar Dalhus og Benjamin Sunde.

Moldes lag: Ethan Horvath - Eirik Haugan, Daniel Berg Hestad, Fredrik Semb Berge, Ruben Gabrielsen - Mattias Mostrøm, Etzaz Hussain, Thomas Kind Bendiksen, Pape Pate Diouf - Ola Kamara, Mushaga Bakenga.

Innbyttere: Andreas Linde, Agnaldo Pinto de Moraes jr, Tommy Høiland, Sander Svendsen, Eman Markovic, Martin Ove Rorset.

Følg med på kampen, og chat med vår journalist: