Ole Gunnar Solskjær og Cardiff gikk på et sviende 0-3-nederlag i Wales-derbyet mot Swansea lørdag.

Tirsdag kveld er det hjemmekamp mot Aston Villa. Cardiff ligger nest sist i Premier League og er i desperat poengnød.

– Det er åpenbart et press, men spillerne er i stand til å takle det, sa en smilende Ole Gunnar Solskjær på mandagens pressekonferanse.

Cardiff har på 25 seriekamper kun tatt 21 poeng. Bare Fulham (20) er bak.

Nøkkelkamp

Solskjær vet at poengsnittet må kraftig opp de siste 13 kampene, dersom klubben skal unngå å spille i Championship til høsten.

– Vi trenger trolig 17-18 poeng til for å berge plassen. Vi har 21 nå, og trenger nok 37-38, kanskje 39 poeng. Men det har aldri vært så jevnt i bunnen, så man vet ikke sikkert, sier Solskjær.

Aston Villa på 12. plass står med 27 poeng.

– Vi kommer til å plukke poeng på bortebane, slik Fulham gjorde mot Manchester United. Men flesteparten av poengene vil vi ta på hjemmebane, og morgendagens kamp er en slik type kamp, sier Solskjær.

0-3 mot Swansea var ikke det Solskjær hadde håpet på etter forrige hjemmeseier mot Norwich.

– Vi har gått gjennom kampen. Annenomgangen var skuffende, og vi slipper inn for mange mål. Vi må slå tilbake nå, sier Solskjær.

– Spillerne har vist god energi på treningsfeltet. Etter et slikt tap kan man enten synes synd på seg selv, eller slå tilbake, sier kristiansunderen.

Sterkt bortelag

Aston Villa har faktisk tatt flere poeng borte enn hjemme hittil. 16 av 27 poeng er hanket inn på fremmed gress.

– Villa er gode på bortebane. Det så vi blant annet mot Liverpool, hvor de ledet 2-0, advarer Solskjær.

Cardiff får besøk av et annet lag midt på tabellen i neste hjemmekamp i Premier League. Da er bortesvake Hull (2-2-9) gjester. Men allerede til helgen skal Cardiff ut i hjemmekamp i FA-cupens femte runde. Motstander er regjerende mester Wigan.

– Det er flere spillere som kan bli involvert fra start for første gang, sier Solskjær og nevner blant andre Mats Møller Dæhli.

Bellamy risikerer karantene

Cardiff-angriper Craig Bellamy (34) ble mandag anklaget av Englands fotballforbund (FA) for voldelig oppførsel. FA melder på sine nettsider at det er blitt åpnet disiplinærsak mot Bellamy over en situasjon i lørdagens Wales-derby mot Swansea.

Veteranen er beskyldt for å ha slått Jonathan de Guzman med albuen.

– For meg var det absolutt ingenting. Dommeren så det. De løp bare i hverandre, sier Solskjær.

FA har imidlertid ikke samme syn på saken. Et uavhengig utvalg, bestående av tre tidligere toppdommere, har enstemmig kommet fram til at Bellamys albueslag er å anse som voldelig oppførsel.

Ifølge forbundet kan Cardiff-profilen straffes fordi dommeren ikke så hendelsen. Han risikerer å bli utestengt i tre kamper. Bellamy må svare for seg innen tirsdag kveld.