— Elise har slitt med magevirus siden før helgen, sier landslagstrener Stian Eckhoff om årsaken til at Elise Ringen i øyeblikket ikke er på det norske skiskytterkartet.

Tappet for krefter

Ringen selv bekrefter at formen er langt unna.

— Åpningsrennene på Sjusjøen viste at jeg var litt på hælene formmessig sånn i utgangspunktet. Og så kom dette på toppen. Jeg har slitt med magen den siste uka, og selv om jeg har kommet delvis til hektene igjen har jeg blitt tappet for krefter, sier hun.

Under sesongåpningen på Sjusjøen ble hun nummer 33 på sprinten, mens fellesstarten søndag endte med 31. plass.

Etter jul

Siden har ikke Ringen konkurrert. Hun er ikke på det norske verdenscuplaget i Østersund, og hun gikk heller ikke IBU-cupen i Idre sist helg. I øyeblikket er det usikkert om hun i det hele tatt vil konkurrere igjen på denne siden av nyttår.

— Jeg sliter med manglende overskudd og energi, og trengner å få i gang kroppen. Verdenscupen i Hochfilzen kommer nok uansett litt for tidlig. Det kan fort skje at jeg ikke konkurrerer før jul, selv om jeg håper i det lengste, sier hun.

Tålmodighetsprøve

Foran denne sesongen ble Meråker-jenta tatt inn igjen som fullverdig medlem av elitelandslaget etter en sesong på rekruttlandslaget. Ringen innrømmer glatt at situasjonen nå er frustrerende.

(Plussak)— Det er selvfølgelig en tålmodighetsprøve å stå på sidelinja mens de andre går renn. Det er kjedelig, for jeg føler at jeg har gjort en god jobb i sommer og høst. Men på Sjusjøen var jeg så langt unna å prestere på topp at det var ikke noe artig å gå skirenn. Jeg får bare ta dag for dag, og håper at det løsner snart, sier hun.