IFK Göteborg – Kalmar 2-2, Malmö – Norrköping 0-2

Jørgen Lennartssons menn har ledet den svenske eliteserien store deler av sesongen, men før siste serierunde var IFK Göteborg nødt til å vinne – samtidig som Norrköping tapte poeng mot Malmö – for å sikre seriegullet.

IFK var storfavoritter mot Kalmar, som har befunnet seg på nedre del av tabellen hele sesongen, men Aleesami & Co fikk en verst tenkelig start.

Allerede etter 16 minutter satte Tobias Eriksson en støkk i hjemmepublikummet på Gamla Ullevi. Kalmar-spilleren kom først på en retur fra IFKs keeper og satte inn 1-0 til gjestene.

Ti minutter før hadde Malmös Markus Rosenberg blitt utvist i den andre kampen, og da Emir Kujovic scoret for Norrköping da halvtimen var spilt og Pape Alioune Diouf økte til 2-0 for Kalmar, da spilleklokken passerte 40 minutter, så det fryktelig tungt ut for IFK Göteborg.

Tapte seriegullet — til tross for god sluttspurt

I den andre omgangen så hjemmelaget ut som et helt annet lag, men til tross for Mads Albæks to scoringer - og sluttresultatet 2-2 – så holdt det ikke til mer enn andreplass og sølv.

På overtid la Norrköpings Arnor Traustason på til 2-0 mot Malmö, og dermed var alt klart: Norrköping er svensk seriemester 2015. En meget overraskende triumf, og klubben har ikke vunnet den svenske serien på 26 år.

– Jeg får gratulere Janne Andersson med seriegullet. De er verdige svenske mestere, sier IFK Göteborg-trener Jørgen Lennartsson til svenske C More.

– Totalt sett er det ingen kjempegod prestasjon fra vår side, det kan man si, sier han.