Markus Jonsson er sannsynligvis ferdig i Brann etter sesongen. Men byen vil han ikke flytte fra. Nå går han åpent ut og flørter med Fotball-Bergen.

— Dette får bli som en kontaktannonse i avisen. Klubber som er interesserte kan gi meg en lyd, sier Markus Jonsson med et glimt i øyet.

Brann-stopperen bor i Åsane med konen Camilla og barna Alva (4) og Wille (1). Han trives så godt i Bergen, der konen har jobb og barna går i barnehage, at han kommer til å fortsette med å bo i byen. Selv om han regner med at han er ferdig i Brann etter sesongen.

— Vil ikke slippe fotballen

Planen er å studere til å bli byggingeniør, men han vil ikke gi seg med fotballen helt. I en by med 1. divisjonsklubbene Nest-Sotra og Åsane i tillegg til Brann og en haug med bydelsklubber, håper Jonsson at det er bruk for ham i en eller annen rolle.

— Jeg har ikke lyst til å slippe fotballen helt. Jeg skulle gjerne vært med i en eller flere klubber som ville ha meg i en funksjon som hjelpetrener, eller et enklere bidrag der jeg kunne for eksempel fortelle om min karriere, og hva det handler om hvis du vil være fotballspiller, sier Jonsson.

Som spiller skulle Jonsson også være mer en brukbar, i en alder av «bare» 33 år. Han ble fri fra leggskaden som har plaget ham alle tre årene i Brann, i tide til å spille forrige kamp mot Sogndal. Trolig blir han å se i Branns midtforsvar også mot Haugesund og i eventuelle kvalifiseringskamper. Men etter det tror han det er slutt i Brann.

— Jeg tror jeg er ferdig i Brann. Jeg har vært skadet så mye at jeg ikke tror Brann vil satse videre på meg.

I sommer snakket Jonsson med Brann om å forlenge, da med en mer prestasjonsbasert avtale, men så ble han skadet igjen i august.

— Jeg tenker at det kanskje er bedre å gi plassen til en yngre spiller, sier Jonsson.

Åsane sier nei

Så er spørsmålet om noen av de lokale klubbene ønsker seg svenskens tjenester. Michael Flyvholm, daglig leder i Nest-Sotra, avviser det i hvert fall ikke.

— Det er jo morsomt at han går ut på denne måten. Jeg har aldri snakket med Jonsson, men han har jo en fin CV. Det vi ser etter i Nest-Sotra, er folk med litt villskap i skallen, en x-faktor. Det er viktig at de passer inn i strilemiljøet her ute. Kanskje kan jeg ta en prat med Jonsson, sier Flyvholm.

Åsane-trener Kjetil Knutsen er derimot avvisende.

— Jonsson har veldig mye fint ved seg, men som spiller er han for usikker på grunn av skadehistorikken. Dessuten ønsker vi en mest mulig lokal profil, og det gjelder også på trenersiden. Så her er det for mange faktorer som ikke passer, sier Knutsen.