— Jeg ønsker ham lykke til, sier Scheie, som for lengst har forsonet seg med at denne vinteren blir uten ham bak mikrofonen.

— Det er veldig rart etter 43 år at jeg ikke jobber i NRK, men det som er det fine er at jeg lenge visste at i 2014 er jeg pensjonist. Det har jeg klart å forholde meg til. Jeg har aldri ønsket å bli noen syvende far i huset, sier han.

Onsdag hadde NRK bestemt at Christian Nilssen er en mann å satse på som hoppkommentator. Det ble opplyst på NRKs egne hjemmesider.

Glad for beskjeden

— Jeg visste ikke engang hvem som var inne til audition, ler Scheie, som har kjennskap til Nilssen.

Til NRK sier den nyvalgfte at han ble glad for å få beskjeden, for dette er en oppgave han hadde lyst på.

Nilssen har kommentert fotball og flere andre idretter for NRK i en årrekke, blant annet under årets fotball-VM.

Han har også kommentert både hopp-verdenscup og Hoppuka på radio. Nilssen har jobbet i NRK Sport siden 1998. ## Gleder seg

Arne Scheie håper virkelig at etterfølgeren lykkes, og han skal følge med.

— Jeg ser jo at det også er nykommere i hoppsporten, som Phillip Sjøen og Daniel André Tande.

— Jeg følger jo med og er heldig å ha hatt min interesse for fotball og hopp også inn i yrkeslivet. Den interessen slutter ikke selv om jeg har sluttet i NRK, sier 70-åringe, som betegner den siste tiden som en eventyrreise.

— Jeg har møtt så mange hyggelige mennesker, sier han.

- Velkommen

— Vi gleder oss til å samarbeide med Nilssen, sier sportssjef Clas Brede Bråthen, som også har vært spent på hvem som tilslutt ville få oppdraget.

— Vi håper at vi sammen kan skape en rekke uforglemmelige øyeblikk for det norske folk sånn at vi kan ta vare på de stolte tradisjoner vi har klart å bygge opp sammen med blant andre Arne Scheie.