Etter de forferdelige terrorangrepene i Paris 13. november, der kampen mellom Frankrike og Tyskland på Stade de France var ett av åstedene, har det vært økt sikkerhetsoppbud rundt en rekke idrettsarrangementer. Det gjelder spesielt når franske lag eller utøvere er involvert, og slik blir det også når St. Etienne gjester Lerkendal torsdag kveld.

— Det er Frankrike som har blitt rammet, og det ville nok vært litt annerledes om det hadde kommet et lag fra for eksempel Italia eller Ukraina. Men vi hever alltid sikkerhetsnivået på internasjonale kamper, og det er ikke noe videre utover det fra Rosenborgs side, sier RBKs sikkerhetssjef Arne Engtrø.

LES OGSÅ: Ekstra sikkerhet rundt Rosenborgs Europaligakamp

Vil at franskmennene skal føle seg trygge

Engtrø regner med at politiet tar ekstra høyde for situasjonen, men understreker at både politiet og klubben vurderer det som at det ikke er noen trusselfare mot norske forhold, heller ikke Lerkendal.

— Det er først og fremst for at gjestene våre fra Frankrike skal føle seg trygge. De er alltid vant til et visst politioppbud og det ønsker vi å gjøre her også, sier Engtrø.

Vakter på stadion i dagene før

Et av grepene Rosenborg har gjort, er å øke sikkerheten også i forkant av kampene. Denne uken har de hatt vakter på stadion døgnet rundt.

— Det er mest for å unngå at det kommer uønskede ting inn på stadion, og da tenker jeg også på sabotasje. Det har skjedd tidligere at ting har blitt gjort på gressmatta som kan få følger, så vi prøver å passe på litt mer.

- Har dere passet på stadion så nøye i dagene før kamp tidligere?

— Vi hadde det på den siste kampen mot Lazio. Vi hever oss bestandig inn før internasjonale kamper på grunn av eksponeringen verden over, sier han.

Understreker at det er trygt

Det er det europeiske fotballforbundet (UEFA) som graderer risikonivået rundt Europaligakamper, men Engtrø forteller at de gjerne skrur det ned til trønderske forhold. Det har de gjort med suksess og han er sikker på at alt vil gå bra for seg denne gangen også.

— Jeg vil understreke at det alltid er trygt å se kamp på Lerkendal og det er det på torsdag også, sier han klart.