SEIERSBRØL: Til og med kameramannen måtte trekke på smilebåndet da José Mourinho slapp jubelen løs i Chelseas 2-0-seier over Liverpool. Foto: Matt West / BPI

LIVERPOOL – CHELSEA 0-2

LIVERPOOL/OSLO (Aftenposten.no): Ett poeng hadde vært nok til at Liverpool kunne beholdt gullskjebnen i egne hender, men en stor tabbe av kaptein Steven Gerrard forærte seieren til José Mourinhos Chelsea.

Liverpool-kapteinen misset grovt i et enkelt mottak ved midtstreken, og da han skled idet han skulle hente seg inn, snappet Demba Ba opp ballen og hadde fri bane i retning Liverpools mål.

Alene med Simon Mignolet gjorde senegaleseren ingen feil og satte inn 1-0 mellom beina på keeperen.

Liverpool presset på for utligning, ledet an av en meget revansjesugen Steven Gerrrar — som skjøt hver eneste gang han hadde sjansen - men Mourinhos taktikk fungerte perfekt, og på overtid punkterte Willian med sin 2-0-scoring på en kontring.

KAPTEIN-BLEMME: Steven Gerrard må se på at Demba Ba setter inn det avgjørende målet på Anfield. Foto: Matt West/BPI

— Det beste laget vant. Det laget som fortjente å vinne, vant. Det er min mening. Vi gjorde ingen feil, det var en fantastisk prestasjon, sier José Mourinho til Sky Sports etter kampen.Men Chelsea-sjefen har likevel ikke troen på noe gull til London-klubben.

— Nå kan vi si at vi har slått seriemesteren i begge kampene. Hvis det blir Liverpool, så har vi vunnet to. Hvis det blir City, så har vi også vunnet begge, sier Mourinho, som mener Chelsea er sjanseløse kampen om å vinne ligagullet:

— City eller Liverpool blir seriemestere, så vi har ikke noe å feire.

Chelsea drøyde tilsynelatende tiden allerede fra start, og Mourinho spurt om laget hans gjorde det bevisst.

— Drøying av tiden, hva er det? spurte Mourinho i retur.

— To parkerte busserLiverpool-manager Brendan Rodgers var ikkei tvil om at uthaling av tidenvar en del avgjestenes plan.

— Alle kunne se fra første minutt at det var planen deres, sa Rodgers.

Liverpool-manageren ga også noen stikk i retning sin gamle læremester.

- Det er ikke vanskelig å trene lag som spiller defensivt. Det var sannsynligvis to busser som ble parkert i dag, ikke bare én, sa han og la til:

— Det er det helt motsatte av hva vi forsøker å gjøre her.

Han fikk deretter spørsmål om han noen gang kunne tenke seg å spille på samme måte som Chelsea gjorde på Anfield.

— Hva tror du? Mourinho vil vel vise meg CV-en sin og si at det fungerer, men det er ikke min måte å gjøre ting på.

City med fordel

Dermed går det mot en utrolig dramatisk avslutning på årets Premier League-sesong. For slik ser tabellen ut idet Liverpool har to kamper igjen:

1. Liverpool 80 poeng på 36 kamper

2. Chelsea 78 poeng på 36 kamper

3. Manchester City på 77 poeng på 35 kamper (bedre målforskjell enn Liverpool)

Dermed er det Manchester City som har alt i sine hender. Vinner de lyseblå resten av sine kamper, er de mest sannsynlig seriemestere.

Mourinho med «B-lag»

Liverpool har vært kjent for å gå i strupen på motstanderne fra starten av kamper denne sesongen, og Chelsea gjorde en god jobb med å dra ned tempoet i kampen fra start så de ikke led samme skjebne. Trykket fra tribunen var formidabelt, men gjestene brukte lang tid hver gang de fikk en dødball.

REFERAT: Slik var kampen

Mye var sagt og skrevet på forhånd om hvilket lag Jose Mourinho ville starte med, mens hans elleve utvalgte viste tidlig at de var i stand til å utøve mer enn godt forsvarsarbeid.

«MIN BALL»: José Mourinho hisset på seg Steven Gerrard da han nektet å gi fra seg ballen i den første omgangen. Foto: Matt West/BPI

Etter 11 minutter begynte det å skje noe foran gjestenes mål. Phillipe Coutinho fikk den første muligheten på en volley fra skrått hold, før de røde fikk en dobbeltmulighet.Først reddet Ashley Cole på streken, før Mamadou Sakho blåste kampens første virkelig store mulighet over fra åtte meters hold. Den franske midtstopperen fikk ballen på feil bein, og var ikke i god nok balanse til å få ballen på mål.

Suárez-mulighet

Omgangen fortsatte med at hjemmelaget hadde ballen, mens gjestene fortsatte å forsvare seg godt.

Luis Suarez fikk sin første mulighet etter 41 minutter, men skuddet fra ligaens toppscorer skrudde utenfor krysset fra 20 meters hold.

Tomas Kalas var den eneste av «ungguttene» til Mourinho som startet kampen, og den tsjekkiske midtstopperen kunne fort ha ført londonlaget i ledelsen da han løp seg fri på et hjørnespark tidlig i overtiden. Han styrte imidlertid headingen utenfor lengste stolpe fra fem meters hold.

HARDT: Luis Suárez hadde en svak kamp og kom aldri til de helt store mulighetene. Foto: Matt West/BPI

Det var likevel altså Chelsea som skulle gå til pause ett mål foran. Steven Gerrard misset grovt på et enkelt mottak ved midtstreken, og i tillegg skled Liverpool-kapteinen da han skulle rette opp feilen. Demba Ba kom alene med keeper Simon Mignolet, og trillet enkelt inn ledermålet foran The Kop.

Skytekåt Gerrard

Liverpool trykket på for en utligning i starten av andre omgang, og Chelseas erfarne keeper Mark Schwarzer måtte ut i full strekk og reddet Joe Allens skudd fra 17-18 meter med en mesterlig énhåndsredning.

Steven Gerrard var tydelig revansjesugen og skjøt omtrent hver gang han fikk sjansen, men Mourinhos defensive taktikk fungerte som den skulle og hjemmelaget slet med å bryte igjen gjestenes forsvar.

På tampen var det i stedet Chelsea som kunne punktere kampen. Fernando Torres kom helt alene med Liverpools keeper. Spanjolen trillet ballen til høyre og Willian kunne enkelt fastsette sluttresultatet til 2-0. Nå er gullkampen vidåpen!

Følg Crystal Palace-Manchester City her nå!