– Nesten alt har gått hans vei, sier Sam Lee, Manchester City-reporter i anerkjente The Athletic, om Bobbs ferske innhopp mot Wolverhampton lørdag.

Selv om resultatet for Manchester City var nedslående, fikk nordmannen nok en gang sjansen under Pep Guardiola.

20-åringen var City-managerens første bytte da spanjolen forsøkte å endre kampbildet mot Wolverhampton. Til pause lå laget under 0–1, ut gikk storkjøpet Matheus Nunes, mens Bobb kom inn.

– Jeg ville ha mer dynamikk. Oscar er veldig god i trange områder, med den kreativiteten han har. Det handlet ikke om at Nunes spilte dårlig. Men jeg tenkte at Oscar kunne gi oss noe annerledes, forklarer Guardiola.

Innhoppet markerer nok en Bobb-opptur. Gjennom september måned har han fått Premier League- og Champions League-debut, samt første tellende kamp fra start.

Med innhoppet lørdag får han ikke bare minutter når kamper er avgjort eller i turneringer City ikke prioriterer mest.

Manchester Evening News gir Bobb seks av ti mulige børspoeng. Ingen i City-laget var høyere enn den karakteren.

«Et modig valg å sette ham inn. Skapte en sjanse for Haaland og skaffet frisparket som Julián Álvarez scoret på, men det var en vanskelig kamp å komme inn», skriver avisen.

– Det viser at Guardiola stoler på ham og setter ham høyt. Det er også godt å se at Bobb kan spille flere posisjoner, noe Pep liker. Han har store kvaliteter, men får sjansen fordi alternativer er utilgjengelige, sier The Athletic-journalisten.

For før overgangsvinduet stengte forsvant to unge konkurrenter om spilletid. I tur og orden har Kevin De Bruyne og Bernardo Silva blitt skadet. Dermed har september gått på skinner for en som før sesongen var spådd å spille langt mindre.

I et intervju med Viaplay omtalte Bobb Wolves-kampen som tøff og innrømmer at de slet med å skape ting.

Om selve innhoppet sier han følgende:

– Han fortalte bare om hvor jeg skulle spille og ga meg ikke noen begrunnelse.

– Det eneste jeg fokusere på er å hver dag gjør mitt beste. Det som kommer, det kommer.

PS. Journalist Mikal Aaserud trente Lyns guttelag da Oscar Bobb spilte der i 2014 og 2015.